Hong Kong vrea democrație

Hong Kongul face parte din China, dar are un regim politic mult mai liberalist decât China comunistă, acesta este axat în special pe domeniul economic, fiind favorizat segmentul industrial.

Oamenii din Hong Kong sunt nemulțumiți de faptul că nu își pot alege conducătorul pe care îl doresc, alegerile fiind făcute doar dintre propunerile făcute de către liderii de la Beijing, iar decizia stă în mâna a unui număr de 1300 de oameni, membri sau apropiați ai partidului comunist.

Ei nu fac altceva decât să manifeste (momenta pașnic, deși situația cere și răspunderea la violențele venite din partea forțelor de ordine) și vor să își câștige dreptul de a organiza alegeri liberale, democratice. Beijingul răspunde agresiv la această încercare de e evadare a celor din Hong Kong de sub autoritatea lor, iar răspunsul este pe măsură: violență, gaze lacrimogene și multe altele. În acest moment nimeni nu pare dispus să facă concesii sau să negocieze cu cealaltă parte. Cert este că Hong Kongul este determinat să își câștige drepturile, iar Beijingul nu este dispus să cedeze.

Un scurt videoclip în care puteți vedea ce se întâmplă acolo:

https://www.youtube.com/watch?v=kbSKJNrDS50

 

De abia s-au mai calmat apele în estul Ucrainei (deși nu cred că pentru mult timp), iar într-un alt colț al lumii alți oameni își revendică dreptul la democrație.

 

Pășnicia oamenilor este distrusă de către violența forțelor de ordine, iar aceasta ar putea degenera în forme mult mai grave dacă manifestațiile nu se opresc. Totuși, să nu uităm de ceea ce sunt în stare comuniștii.

Lasă un răspuns