Hai să plângem moartea presei

Presa a devenit propriul ei mormânt. Nu există săptămână în care să nu apară vreun presar obscur care să deplângă starea-n care-i presa, nu mai avem subiecte de calitate, nimeni nu mai scrie editoriale de calitate, tirajele-s tot mai mici, presa moare.

Presa-i handicapată și își plânge singură de milă. Tot mai mult jelesc și bocesc, sperând că măcar unul dintre cei 10 cititori ai ziarului lor va fi emoționat de știrea lor.

Dragilor, nu îs eu jurnalist, dar sunt conștient de faptul că presa niciodată nu a făcut furori în țara noastră. Istoria pe care voi o revendicați și o glorificați, nu prea există de fapt. Au existat întotdeauna publicații mici cu tiraje minuscule care s-au bucurat de un public educat. Publicațiile astea continuă să existe, cu toate bocetele voastre la adresa morții presei.

 

Cum poți zice că am avut presă atât timp cât timp unul dintre cele mai mari ziare din România îl alege pe Mircea Badea drept reprezentant de seamă al meseriei de jurnalist? Cum poți spune că există presă de calitate atât timp cât un om ca Badea reușește să adune în jurul lui niște oameni care-l urmăresc, îl citesc și îi apreciază prostiile? Și nu doar el, mai există și alte nume care nu scriu texte de calitate, dar grupează hoarde de fraieri în jurul lor. Le știți bine, nu dau nume.

Tind să cred că presa a fost moartă dintotdeauna la noi, n-a trăit niciodată de fapt. Hai să plângem moartea presei și să transformăm toată presa în lamentații despre cum s-a distrus presa de la noi.

 

Eu zic așa: cât timp vor exista publicații precum Click, Wowbiz, Libertatea și vor avea cititori, atât timp presa de la noi va fi moartă. Când aceste publicații vor muri din cauza lipsei cititorilor, atunci vom vedea presa renăscând, dacă a existat ea vreodată în țara noastră.

Lasă un răspuns