Guccifer, extrădat pentru a fi judecat în SUA

Lazăr Marcel Lehel, cunoscut și sub numele de Guccifer, va fi extrădat în Statele Unite ale Americii pentru a fi judecat, conform unei decizii recente a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Hackerul Guccifer este acuzat de accesarea ilegală a unor căsuțe de mail ce aparțin mai multor personalități americane, pe lista numelor importante fiind incluse și membri ai familiei Bush. Acesta a fost condamnat inițial la 7 ani de închisoare cu executare de către instanțele din România, dar autoritățile americane au cerut statului român extrădarea acestuia pentru a fi judecat de către instanțele americane. În primă fază cererea a fost respinsă de către o instanță din Timișoara, dar o decizie a Curții de Casație și Justiție întoarce la 180 de grade această situație, aprobând cererea de extrădare.

Conform cererii formulate de către autoritățile americane, inculpatul urmează să fie judecat de către instanțele americane pentru infracțiunea de fraudă electronică, dar pentru o perioadă de maximum 18 luni.

 

Decizia luată de către ÎCCJ este contestată printre internauți, fiind considerată de către mulți aberantă, având în vedere în special faptul că Guccifer a fost judecat deja în România și condamnat pentru faptele sale.

 

Să ne reamintim puțin de ceea ce a făcut Guccifer, acesta făcând o serie de dezvăluiri, printre care și un posibil amantlâc dintre oficialul american Collin Powell și europarlamentarul român Corina Crețu. (Nu au întârziat să apară în acea perioadă și alte tot felul de știri legate de relația dintre cei doi, una dintre ele lansată chiar de către generalul Pacepa, acesta afirmând pentru o publicație că europarlamentarul român ar fi fost angajat de către KGB pentru a-l seduce pe Collin Powell.)

Lasă un răspuns