Gripa porcină lovește din nou

Apărută pentru prima dată în anul 2009, Gripa A/H1N1 a fost oprită la timp, deși a reușit să producă aproape 19000 de victime la nivel mondial. Epidemia de H1N1, cunoscută și sub numele de gripă porcină, a fost stopată, rareori mai apărând în ultimii cazuri de infectare cu acest virus.

 

Din păcate, știri nu tocmai bune vin din Ucraina, unde, conform cifrelor raportate de către autoritățile ucrainene, zilnic mor 10 persoane din cauza gripei porcine.

 

Autoriățile de pe teritoriul României s-au autosesizat și au început primele demersuri pentru a preveni o nouă epidemie de gripă A/H1N1. Pentru început, autoritățile sucevene au decis înființarea unui punct de asistență medicală la punctul de frontieră cu Ucraina (Siret). Principalul scop al acestui punct de asistență este să îi identifice pe purtătorii acestui virus, aceștia urmând să fie transportați de urgență la spital pentru a fi consultați și pentru a le fi administrat tratamentul specific.

 

Până în acest moment, după identificarea focarului de gripă porcină din Ucraina au fost raportate 20 de cazuri de infectări cu A/H1N1 în România și un deces.

Lasă un răspuns