Greșeala Emag

Toată lumea cred că a auzit despre așa-numita „greșeală” a celor de la Emag, au vândut o mulțime de produse resigilate la prețuri de câțiva lei, spun ei, din cauza unei greșeli tehnice. Nu știu dacă este adevărat, dar totul pare doar o strategie prin care doresc să își crească încrederea în ochii clienților.

Această „greșeală” o văd precum o strategie de marketing, care are și un element de PR în ea, având în vedere modul în care oficialii Emag au ieșit imediat și au dat declarații de presă și și-au recunoscut și asumat greșeala.

 

Conform infomațiilor postate pe blogul lor, pierderile provocate de către această eroare de sistem sunt în jurul a 1,2 milioane de lei. Citez din comunicatul de presă:

“Este o eroare tehnică și ne-o asumăm, respectul față de client ne obligă. Chiar dacă suntem mari, facem greșeli. Sistemul din spatele platformei este complex, la viteza cu care vrem să creștem apar și erori din care învățăm. Nu a fost nimic planificat. Este o sumă mare și pentru noi, dacă făceam planificat, am fi limitat “investiția” :)” declară Iulian Stanciu, Directorul General eMAG.

Este clar că s-a insistat pe respectul față de client. Dacă ar fi puțin să ne uităm puțin în trecut, au mai existat câteva erori de acest fel, iar magazinele acelea nu și-au onorat comenzile. Emag se folosește inteligent de o eroare, nu se știe dacă a fost voită sau nu, pentru ale arăta clienților săi că se ține de cuvânt în orice condiții.

 

Dacă ar fi să tragem linie și să adunăm, banii pierduți de Emag cu această eroare echivalează cu cei pe care îi putea investi într-o campanie de publicitate, dar, ce ziceți, această „greșeală” nu are cumva un efect și un impact mult mai mare asupra clienților decât oricare altă formă de publicitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *