Gordon Murray T.27

murray,murray t27,murray t.27,murray electric

Gordon Murray a prezentat automobilul electric T.27 bazat pe conceptul T.25. Primele date furnizate de către producător par să compromită  total succesul celorlalte automobile electrice comercializate în acest moment, făcându-l pe Murray T.27 cel mai eficient automobil electric disponibil achiziţiei. Automobilul este propulsat de un motor alimentat cu baterii litiu-ion, ce dezvoltă 25 de kW şi oferă o autonomie de 170 – 200 de kilometri. Automobilul ce cântăreşte 680 de kilograme este capabil să atingă viteza de 105 kilometri pe oră într-un interval de timp de 12 secunde.

Murray T.27 poate fi declarat cel economic automobil electric deoarece consumă mai puţină energie cu 29 % în comparaţie cu Smart EV, iar în comparaţie cu Mitsubishi i-Miev consumă cu 36 % mai puţină energie, astfel automobilul capabil să transporte trei persoane poate ajunge să fie vândut mult mai bine ca alte automobile ce aparţin unor mărci  bine cunoscute. Automobilul a pasat cu bine testele EuroNCAP ce au fost realizate la viteza de 50 de kilometri pe oră.

Automobilul va fi lansat în luna noiembrie a acestui an în cadrul evenimentului RAC Future Car Challange, desfăşurat în Anglia.

Sursa: gordonmurraydesign.com

Lasă un răspuns