Google lansează Alphabet

Cei doi fondatori ai Google au anunțat recent o schimbare care va impacta asupra traseului pe care va evolua Google, ca brand, în viitor. Astfel, cei doi au anunțat reorganizarea Google și crearea unei structuri supraordonate care poartă numele Alphabet.

Google păstrează business-uril  Search, Advertising, AdTech, Maps, Apps, YouTube și Android, în timp ce sub „umbrela” Alphabet vor intra Calico, Nest, Fiber, X Lab, Ventures și Capital.

Mutarea făcută de Serghey Brin și de Larry Page a stârnit multe controverse în mediul online, mulți încercând să speculeze motivele care se află în spatele creării acestui nou brand care să fie supraordonat Google-ului. Principalul motiv pentru care a fost făcută această mișcare cel mai probabil a fost necesitatea de transparență, urmând ca Google să facă publice mai multe cifre investitorilor săi, ceea ce până acum nu prea se întâmpla. Netransparența este un lucru firesc dacă vorbim de relațiile cu concurența, dar atunci când vine vorba de investitori, totul stă altfel. Alphabet va permite o filtrare mult mai bună a informațiilor care vor fi făcute publice și care vor rămâne confidențiale. Un al doilea motiv, la fel de important, este încercarea de a reduce acuzațiile de monopol care sunt aduse de multe instituții internaționale, principalele controverse pornind din spațiul Uniunii Europene. Companiile aparținând de ceea ce se dorește a fi o super-corporație vor avea un oarecare grad de independență față de cum stătea situația până acum.

 

Datele furnizate de către cei de la Google până în acest moment nu sunt foarte clare, nu au fost precizate datele de la care schimbările vor fi puse în practică, iar în afară de un site, abc.xyz, și câteva comunicate de presă, nu se știe nimic, de aceea unii au interpretat aceasta drept o glumă din partea fondatorilor companiei.

Lasă un răspuns