Ghinionul salvatorilor

Sunt situații în care nici cuvintele nu mai au niciun rost, situația din Republica în care elicopterul la bordul căruia era un echipaj de salvatori români SMURD s-a răspândit repede și a lăsat locul multor speculații, însă puțini s-au oprit pentru a acorda un moment de tăcere în amintirea și din respect pentru acești oameni, din milă pentru familiile și apropiații pe care aceștia i-au lăsat în urmă.

 

Tragedia din Republica Moldova ridică o serie întreagă de posibile ipoteze, anchetatorii au prezentat presei câteva dintre acestea, pornind de la probleme banale precum calitatea combustibilului care propulsa elicopterul, până la defecțiuni tehnice grave ale aparatului de zbor.

 

Dincolo de orice constatare sau orice presupoziție pe care am putea-o face, ar fi bine să reflectăm la cât de devotați sunt acești oameni și la scopul pentru are ei luptă, mulți dintre noi nu suntem în stare să ajutăm un bătrân sau un copil al străzii cu ceva nesemnificativ, în timp ce acești oameni își află sfârșitul la locul de muncă, în slujba altora, încercând să îi salveze pe alții.

 

Pare un ghinion cras, o ironie a sorții, să îți dedici timpul și întreaga viață, să faci din dedicarea pentru ceilalți o profesie, culmea, să mai și mori încercând să ajuți pe altcineva.

Unii au aruncat vina pe Arafat și au zis că a mai fost nevoie ca să moară încă patru oameni pentru ca acesta să nu își dea demisia, ceea ce e parțial adevărat. E trist că discutăm de niște vieți de oameni…

Lasă un răspuns