Gândirea antreprenorială

În literatura de specialitate se face o descriere nu tocmai rotundă a antreprenorilor, acestora reproșându-li-se adesea deciziile ilogice, orientate în mod egoist doar în favoarea grupului lor de interese, nu în cel al întregii organizații din care fac parte, dar și deciziile lipsite de noimă, care le aduc adeseori pierderi.

Cel mai bun exemplu în acest sens vine din parte lui Elon Musk, unul dintre antreprenorii care a reușit să atragă foarte multă atenție în jurul său atât prin compania pe care a ridicat-o, Tesla, dar și prin deciziile sale, de această dată anulând comanda unui client care a îndrăznit să critice lansarea ultimului model Tesla. Conform Automarket.ro, comanda clientului a fost anulat, acesta plătind în avans suma de 5000 de dolari pentru achiziționare noului Model X al Tesla.

 

Disputa dintre clientul supărat pe Tesla și Elon Musk, care a anulat comanda clientului mult prez îndrăzneț a continuat pe Twitter, evenimentul fiind răspândindu-se foarte repede în presă.

 

Elon Musk este tocmai modelul practic care vine în confirmarea teoriei, dacă mai era nevoie de vreo probare a non-conformismului antreprenorilor.

Lasă un răspuns