Fuga lașului

Lașul a fugit. Când a auzit de câte i se pun în seamă și de cât de urât vorbește lumea de el (oricum lui nu-i pasă, la cât e de nesimțit, iar indolența îl ajută să răspundă cu nerușinare fiecăruia care are ceva de spus la adresa lui), vai-vai, s-a-mbolnăvit săracul. Atât de tare a fugit Mickey Mouse încât și-a rupt ligamentele.

Are nevoie de-o lună și jumătate să își revină, să poată fugi din nou de responsabilități și de o tot mai iminentă condamnare cu executare.

Vai de capul lui, cu ligamentele rupte, premierul a fugit tocma-n Turcia să se opereze, de România îi e frică, îi e teamă să se opereze în țara pe care-o conduce. Un semn bun pe care ni l-ai dat, Mickey! Mulțumim! Problema e că noi deși n-am suferit rupturi de ligamente din cauza fugii de resposabilități, tot știm cât de prost merg lucrurile în sistemul medical românesc, știm cât de mizere sunt condițiile din spitale, știm că fără onorarii aruncate-n stânga și-n drepta nu ai acces nicăieri și riști să fii tratat precum un animal (poate acestea beneficiază de un tratament mai bun în spitalele veterinare).

Acum stau și mă gândesc, oare o fi o tradiție ruptura de ligamente printre politruci? Dacă-mi aduc aminte bine, acum mulți ani înc-un nimurici de aceeași teapă a suferit de o afecțiune asemănătoare, Călin Popescu-Tăriceanu pe numele său. Cine știe? Poate sunteți blestemați…

 

Domnule Mickey Mouse, vezi ce faci cu ligamentele alea, să te faci bine, c-altfel nu mai avem pe cine fugi și ciomăgi pe aici prin țară. Să te însănătoșesti odat’ da să fii apt de intrarea-n pârnaie.

Și… vezi cât cheltui prin Turcia, poate vom aceleași surprize ca și atunci când ai fost în Abu Dhabi, român mândru ce ești.

Lasă un răspuns