Fiat 500 Abarth modificat de Lucarelli Monza

Tunerul italian Lucarelli Monza a dezvoltat o versiune proprie a modelului Fiat 500 Abarth, pe care a denumit-o 500 Abarth Motore Centrale R230, fiind expusă în cadrul Salonului Mărcilor de Lux de la Monaco.

După denumirea care a fost primită de către noul automobil se poate înţelege că noul Abarth are motorul poziţionat central. Numărul 230 din denumirea automobilului vine de la puterea dezvoltată de propulsorul acestui model, şi anume 230 de cai putere, dezvoltaţi de acelaşi motor de 1,4 litri care echipează şi modelul de serie, dar cel de pe 500 Motore Centrale R230 a primit mai multe modificări, printre care: montarea unei turbine Garrett, echiparea maşinii cu un nou sistem de evacuare sport şi injectoare noi, puterea fiind transmisă roţilor din spate printr-un diferenţial cu alunecare limitată. Motorul este cuplat la o cutie de viteze manuală în 5 trepte.

Pentru a îmbunătăţi performanţele maşinii tunerul italian Lucarelli Monza a scos scaunele din spate pentru a face loc motorului şi a înlocuit suspensia spate.

Toate aceste modificări suferite de către Fiat 500 Abarth au dus ca maşina să atingă o viteză maximă de 240 de kilometri pe oră, acceleraţia de la 0 la 100 de kilometri pe oră făcându-se în 4,7 secunde.

Sursa: Carscoop

Lasă un răspuns