Fani de mici

Toată lumea se duce astăzi la concertul lui Robbie Williams, numai eu sunt un trist care nu prea a auzit de acest artist decât în treacăt, poate pentru că o piesă de-a lui apărea la sugestii pe Youtube sau pentru că o piesă de-a lui rula la radio. În alte contexte nu am auzit de acest artist, nu îi știu nicio piesă, nu știu în ce trupe a cântat, nu știam că are atât de mulți fani români.

Cred că oamenii de știință ar trebui să analizeze fenomenul „fan de mic”. Cum ceva sau cineva are succes, cum apar persoane care să afirmă că sunt fane dintotdeauna, că au urmărit totul îndeaproape și că i-au susținut de când se știu, la fel se întâmplă și cu acest concert, nimeni nu are curajul să recunoască faptul că nu a auzit în viața lui de Robbie Williams și că merge la acel concert pentru că a auzit atât de mult în media despre el în ultima vreme.

Toți sunt fani de mici și de abia așteaptă concertul din această seară. Își văd pentru prima dată idolul de care nu au auzit în viața lor performând live. Nu prea îi înțeleg pe toți acești oameni, dar, în fine, nu e pentru prima dată că vedem așa ceva la noi în țară. La fel s-a întâmplat și cu Andre Rieu, cu destulă mediatizare s-a reușit obținerea unui număr mare de „fani de mici”, pe lângă fanii adevărați, la fel ca și în cazul lui Robbie Williams. Dacă tot suntem la capitolul exemple, același fenomen a acționat și în cazul Simonei Halep, până să nu aibă acele succese importante la nivel mondial nimeni nu auzise și nu dădea doi bani pe ea, acum toți sunt fani de mici. Un alt exemplu de dată mai recentă este cel al lui Horia Tecău, până acum nu îl aprecia nimeni, dar după ce a câștigat acele meciuri, toți îi sunt fani de mici.

Nu înțeleg ce câștigă dacă se declară fani adevărați și merg la concert. Nu înțeleg ce ar pierde dacă ar declara că nu sunt fani ai artistului, dar merg la concert din pură curiozitate, vor să îl audă cântând live și să se bucure de atmosfera de acolo.

Cine merge la concertul lui Robbie Williams, până la urmă? Vreun fan de mic pe undeva?

Lasă un răspuns