Facebook introduce reacțiile la postări

Știm foarte bine că Facebook-ul se află într-o continuă schimbare, armata de specialiști a lui Mark Zuckerberg lucrează în continuu la îmbunătățirea experienței utilizatorilor pe rețeaua de socializare. Dacă recent au mai adus și alte modificări, precum oferirea posibilității utilizatorilor de a face bani din conținutul video postat pe Facebook sau lansarea posibilității de a face streaming live pe rețeaua de socializare, acum a venit rândul butonului de like să se alinieze și el în rândul schimbărilor.

S-a tot discutat de acum vreo lună până în prezent despre introducerea butonului de dislike pe Facebook. Mark Zuckerberg a menționat în treacăt într-o conferință intenția de a introduce pe Facebook posibilitatea ca utilizatorii să evalueze într-un mod mai clar postările de pe rețeaua de socializare. Atunci presa a explodat și toți au zis că e momentul să apară și butonul de dislike, dar așa cum preciza și Redvolucionarul într-un articol de pe blogul său, butonul de dislike, nu este chiar de dislike, și chiar a avut dreptate.

Au apărut și primele vești oficiale din partea lui Zuckerberg, iar ceea ce până acum se credea că va fi un buton de dislike va fi un buton cu reacții. Practic, utilizatorii vor da like postărilor de pe rețeaua de socializare, dar apoi vor avea și posibilitatea alegerii unui emoji prin care să exprime starea pe care le-o transmite postarea. Dacă aceste reacții la postări vor influența în vreun algoritmul de promovare al postărilor pe Facebook nu se știe încă, oare postările marcate drept pozitive vor avea o rată de răspândire mai mare decât cele negative?

Lasă un răspuns