Facebook distruge click-baitingul

Facebook a anunțat ieri distrugerea tehnici de click-baiting. Este posibil să nu cunoașteți denumirea tehnică, dar cu siguranță știți ce e: „Click aici–>…”, „Află cine a făcut nu știu ce dând click aici”, iar exemplele ar putea continua.

 

Acum, că ați înțeles ce este click baitingul, să vedem ce măsuri ia Facebook împotriva celor care se folosesc de această tehnică pentru a câștiga trafic. Conform comunicatului, Facebook va analiza timpul pe care îl petrec utilizatorii pe siteuri, iar dacă timpul este mic, atunci se crede că utilizatorul a fost ademenit prin click-baiting, iar rata de răspândire a acelei postări va scădea.

 

În același comunicat mai este anunțat un update destul de important: prioritizarea linkurilor. Să ne facem înțeleși, vorbim despre linkurile care au un preview generat automat de către Facebook, astfel fiind descurajate postarea de linkuri în descrierea fotografiilor sau în postări, fără a genera automat un preview.
Sunt două updateuri ce par neînsemnate pentru utilizatorii obișnuiți de Facebook, cel mai tare fiind afectați de către update creatorii de conținut de pe Facebook. Updateul este de partea forțelor binelui, de partea celor care luptă de mult timp cu click-baiterii și încearcă să furnizeze informații relevante și să le popularizeze prin descriere relevante.

Lasă un răspuns