Facebook: bani din conținut video

Se știe că rețeaua de socializare a reușit foarte bine să înglobeze toate tipurile de conținut prezente în online, iar printre acestea își fac loc în ultima vreme din ce în ce mai des și conținutul video. În ultima vreme sunt uploadate tot mai multe videoclipuri pe rețeaua de socializare, iar conform datelor furnizate de către Facebook printr-un comunicat, numărul afișărilor zilnice pentru videoclipuri pe rețeaua de socializare se apropie de 4 miliarde.

Conform unor cotidianului The Wall Street Journal, Facebook lansează un sistem de reclame pentru conținutul video, urmând ca reclamele să fie afișate intercalat la începerea videoclipurilor. Utilizatorii vor putea face bani din aceste reclame, Facebook păstrându-și 45% din veniturile aduse dea advertiseri, în timp ce restul banilor vor fi împărțiți utilizatorilo care au creat conținutul video.

De asemeni, se conturează din ce în ce mai mult ipoteza prin care Facebook-ul ar fi o amenințare reală pentru Youtube. Departe de așa ceva până în acest moment, vorbim de două siteuri total diferite, mai este mult până când să ascultăm muzică pe Facebook, în timă ce navigăm printre postările prietenilor. Sunt două tipuri de conținut video total diferite, incomparabile, chiar. Youtube-ul primează printr-un sistem foarte bine pus la punct pentru eliminarea plagiatului și pentru apărarea drepturilor de autor, ceea ce la Facebook încă nu există. Aceast cu siguranță va fi una dintre problemele cu care se va confrunta Facebook-ul odată cu adoptarea posibilității monetizării conținutului video, utilizatorii vor încerca cu orice preț să încarce conținut care să producă vizualizări, iar acest conținut va fi deținut de către ei întotdeauna.

S-ar putea ca această nouă mutare a celor de la Facebook să le aducă succesul și într-un alt segment de piață al online-ului.

Lasă un răspuns