Facebook atacă o altă piață

Facebook duce o politică tot mai expansivă, încercând să acapareze o cotă de piață tot mai mare. După ce a lansat posibilitatea de a face streaming video și a și pus-o și la dispoziția utilizatorilor obișnuiți (disponibilă și în România, momentan doar pentru utilizatorii de iOS), a introdus reacțiile la postări și a introdus și plata pentru creatorii de conținut video, acum Facebook atacă și piața anunțurilor online.

Mai exact, Facebook a introdus ceea ce se numesc „Sale Groups”, o pagină în care sunt afișate grupurile pe care poți posta sau găsi anunțuri. Acestea sunt selectat în funcție de locația utilizatorilor, dar rămâne momentan un mister algoritmul sau criteriile în funcție de care un grup este etichetat ca grup de vânzări-cumpărări.

Vorbim de o acțiune de pionierat a celor de la Facebook pe această piață, dar s-ar putea ca în curând să apară mai multe opțiuni pentru anunțurile pe care le vor posta utilizatorii, precum posibilitatea de a adăuga anumite specificații ale produselor, informații despre preț și așa mai departe, care vor putea fi folosite de către cei interesați pentru a sorta și filtra rezultatele.

OLX și Lajumate, feriți-vă că vine tare din urmă Facebook-ul! Până acum nu trebuie să vă îngrijorați prea tare. În urma unor priviri aruncate pe Sale Groups de pe Facebook am descoperit pe acolo grupuri care nu aveau nicio legătură cu anunțurile de vânzare-cumpărare, mai durează până când Facebook va deveni un concurent și un jucător important pe această piață, cu siguranță asistăm la un început promițător.

Lasă un răspuns