Eurovision 2015

Când vine vorba de români, putem vorbi de niște tipare, de niște modele, de niște pattern-uri care să descrie comportamentul românilor, iar odată ce acestea sunt elaborate, ele pot fi folosite timp de cel puțin 20 de ani, apoi ar avea nevoie de niște mici ajustări și mai pot fi folosite încă o dată pe atât. Suntem atât de rigizi în gândire, atât de narrow-minded, încât nimic nu ne poate afecta starea de letargie în care ne aflăm.

Ajungem să vorbim de Eurovision 2015 și ne aflăm în fața aceleiași rigidități și în fața acelorași modele învechite de gândire. Câștigători au fost aleși cei din trupa Voltaj, iar românii noștrii, ca de obicei, nemulțumiți, că mai bine ar fi câștigat Luminița Anghel, ba că oricât ne-am zbate, niciodată nu vom avea melodie care să ne aducă un loc pe podium și alte blabla-uri de acest gen.

Ascultați piesa „De la capăt” a trupei Voltaj:

 

Părerea mea, poate greșită, e că piesa nu este nici cea mai bună, dar nici mediocră nu e. Totuși, ne oferă o șansă în cadrul acestei competiții. Vom ajunge sau nu pe podium, asta depinde de evaluarea altora, dacă până aici aceasta a fost desemnată cea mai bună piesă dec către public și de către, mai departe depinde de ceea ce vor decide cei din celelalte țări. Așa cum am mai văzut în multe părți, avem o șansă mai mare anul acesta de a ocupa o poziție mai bună în top tocmai din cauza vâlvei stârnite în ultima perioadă de către documentarele realizate de către britanici, vom fi precum niște cerșetori care se vor bucura de mila străinilor. Vom vedea dacă acestea se vor adeveri sau nu. 😀

Lasă un răspuns