Eroarea 53 – Apple

Un nou update al sistemului de operare al dispozitivelor mobile Apple s-ar putea să fie fatal pentru dispozitivele asupra cărora s-a intervenit tehnic.

Telefoanele asupra cărora s-a intervenit tehnic de către terțe părți neautorizate Apple vor fi dezactivate, utilizatorilor fiindu-le afișată Eroare 53, aceasta nepermițându-le utilizatorilor nici măcar să își recupereze fișierele de pe telefon.

Pe forumurile internaționale deja au început să apară utilizatori care raportează această eroarea și le cer soluții celorlalți membri pentru rezolvarea acestei probleme. Nu a întârziat să apară și feedback-ul oficialilor Apple pentru rezolvarea erorii 53, aceștia recomandând utilizatorilor să contacteze Apple Support.

 

Interesant este că Eroare 53 nu a apărut doar în cazul utilizatorilor care și-au reparat device-urile în service-uri neautorizate, ci și în cazul celor care l-au scăpat. În urma șocului a fost afectat senzorul de amprentă, iar updateul softului identifică aceasta drept o intervenție neautorizată asupra hardwareului.

 

Nu au întârziat să apară și soluții pentru a rezolva Eroarea 53 (un exemplu aici), dar niciuna dintre ele nu garantează faptul că device-ul va putea fi folosit din nou fără vreun fel de problemă.

 

Eroarea 53 i-a revoltat pe mulți dintre utilizatori, aceștia contestând măsura radicală la care au apelat cei de la Apple. Mulți spun că ține de libertatea lor, fiind strict problema lor unde își repară telefonul, cei de la Apple încercând să îi forțeze să folosească doar serviciile lor.

Lasă un răspuns