eMAG a cumpărat PC Garage

Grupul eMag a anuțat astăzi preluarea magazinului online de produse IT și tehnologie PC Garage. Acordul între magazinul deținut de către Marius Ghenea și eMag, deținut de către grupul Naspers s-a încheiat în această lună, dar se așteaptă avizarea acestei tranzacții de către Consiliul Concurenței.

Conform estimărilor specialiștilor, PC Garage, magazin fondat în 2005, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 37 de milioane de euro, înregistrând o creștere de aproape 30% față de anul precedent.

PC Garage își va continua activitatea și își va continua evoluția sub același nume, tot sub conducerea lui Traian Cristea, director general al companiei.

PC Garage este unul dintre marii jucători ai vânzărilor în mediul online românesc, alături de Altex, Evomag, Cel.ro și Elefant.

 

Iulian Stanciu, CEO eMag, a motivat interesul pentru compania pe care au achiziționat-o prin comunitatea ce stă în spatele acesteia, un număr de luat serios în seamă de gameri și de pasionați de tehnologie. Acesta nu s-a ferit nici de a spune planurile pe care le au cu PC Garage, mizând pe creșterea gamei de produse și servicii pe care le oferă, dar și pe dezvoltarea regională.

 

Această mutare va produce o serie de schimbări mai mult decât interesante la nivelul pieței locale, achiziționarea acestei companii de către eMag nu e altceva decât un semn serios de consolidare a poziției acestora pe piața din România.

 

Cifra tranzacției nu a fost făcută publică, nici estimări sau speculații nu au fost făcute în presă până în acest moment.

Lasă un răspuns