Ecouri ale Colectivului

Nimeni nu a mai fost foarte vocal în ultimele zile când venea vorba de Colectiv și chiar credeam că spiritele s-au calmat. Din fericire, nu este deloc de așa, fiindcă s-au trezit iar și încep să se audă de undeva din depărtare noi ecouri despre această tragedie, dar de această dată este vorba de unele constructive.

Dacă până acum ceea despre ce se discuta era mai mult sau mai puțin gargară, de data aceasta Cătălin Tolontan a reușit să lovească direct în sistem și să arate care îi sunt slăbiciunile, întrucât nu e deloc comod să acuzi sistemul că se face vinovat de morțile celor care au supraviețuit tragediei din clubul Colectiv. E ca și cum ai zice că au supraviețuit tragediei, dar au fost omorâți în mod intenționat de către sistem prin nepăsare și prin măsluirea unor date privind situația spitalelor din România.

Poate de astfel de discuții avem nevoie în prim-plan timp de câțiva ani buni în societatea românească pentru a putea progresa în vreun fel. Câțiva ani de critici și dezbateri, în urma cărora se iau rând pe rând măsuri și se găsesc soluții, iar în fine vom ajunge unde tot aspirăm: să avem un nivel de trai decent într-o țară în care nu trebuie să ne preocupe doar grija zilei de mâine.

Din păcate, situația nu este atât de roz pe cât pare, doar aceste ecouri sunt ceva pozitiv, în timp ce tot în prim-plan se discută tot mai mult despre doctoratele plagiate și despre cât de ușor și-au obținut unii doctoratele. Cred că în primul rând ar trebui să răspundă coordonatorii, ei sunt primii care filtrează acele materiale, iar orice plagiat este destul de identificat fără vreun soft sau altceva, dar pentru aceasta trebuie să existe interes în acest sens.

Lasă un răspuns