După Volkswagen, Mitsubishi recunoaște că a manipulat testele

După ce scandalul Diesel Gate provocat de către compania Volkswagen, aceasta fiind acuzată de instalarea unui soft pe autoturismele produse de către ei cu scopul de a manipula emisiile de noxe ale motoarelor în momentul în care acestea sunt pe bancurile de teste, acum a venit rândul unor dezvăluiri despre Mitsubishi.

Conform Bloomberg, cei de la Mitsubishi au recunoscut au manipulat testele privitoare la consumul de combustibili. Mai exact, aceștia sunt acuzați că ar fi adus modificări asupra sarcinii puse pe cauciucuri pentru a raporta cifre mai bune ale consumului.

Surse din presă afirmă că neregula a fost descoperită de către cei de la Nissan, iar cifra automobilelor care intră sub suspiciunea acestei încercări de fraudare se ridică la peste 600.000 de automobile, aici intrând inclusiv automobilele livrate către Nissan.

Specialiștii discută despre această problemă în termeni diferiți de cei în care s-a discutat despre Diesel Gate, dar se prevăd efecte asemănătoare. Un prim semn în acest sens este chiar scăderea cotației la bursă a Mitsubishi cu 15%.

 

Asistăm la un circ cunoscut și discutat de mult timp între iubitorii de autoturisme, știindu-se că producătorii de automobile apelează la tot felul de trucuri pentru a obține un consum cât mai bun. Pornind de la umflarea anvelopelor și până la aplicarea unor benzi în zonele de închidere a ușilor pentru îmbunătățirea aerodinamicii, nimeni nu a fost interesat să discute despre cât de legale sunt aceste metode la care apelează producătorii de automobile. Problema se extinde și pe zi ce trece trebuie să ne așteptăm ca să aflăm noi informații despre producători care sunt suspectați de fraude în acest sens.

De această dată este rândul celor de la Mitsubishi să fie subiectul unor astfel de discuții. Din păcate, dezvăluirea acestor nereguli cu siguranță va conduce la aceleași efecte pe care le-au resimțit și cei de la Volkswagen după scandalul Diesel Gate, în prim plan fiind reputația companiei, care impactează în mod direct asupra vânzărilor înregistrate de către companie. În plus, pierderile înregistrate de către companie includ și despăgubirile pe care cei de la Mitsubishi vor fi obligați să le plătească celor de la Nissan.

Lasă un răspuns