Drama francului elvețian

O nouă dramă, o nouă serie de știri apocaliptice, toți deplâng soarta celor care s-a împrumutat în franci elvețieni, unii deja au explicații care bat orice imaginație, lăsându-i mirați și pe adepții teoriei conspirației.

Nu sunt aici să mai aduc vreo explicație sau vreo nouă teorie, sunt aici să comentez pe marginea isteriei stârnite de către creșterea francului elvețian în presa scrisă, dar și în cadrul televiziunilor.

Brusc, toată lumea e preocupată de această probleme și invită în emisiunile lor economiști, alții citează nume importante din economie în articole semi-plagiate, cu informații adunate din zeci de surse, bineînțeles, necitate.

Aceleași două-trei voci care au întotdeauna un discurs demn de luat în seamă în domeniu, ei sunt cei care lansează câteva idei privitoare la problemele economice, urmând ca mai apoi toată presa să le fure ideile și să le prezinte sub forma unor struțo-cămile în forme cât mai complexe, complete și originale, cred ei (dar nu le spuneți nimic, vă rog, sunt mult prea rigizi pentru ca să accepte vreun fel de critică, de schimbare nici nu mai vorbim).

 

Păreriști, habarniști, toți știu ce și cum stă în spatele marii probleme a francului elvețian, totul a fost pus la cale în urma unei conspirații mondiale care avea drept scop sărăcirea țaței Floarea care avea și ea săraca un credit în franci elvețieni făcut pentru a ajunge pentru prima și ultima dată în viață la Meca ortodoxiei, Athos pe numele său, că de când e Becali la închisoare puțini și-au mai permis să ajungă acolo pe banii lor. Țața Floarea a riscat și a și fost lovită de către Oculta Mondială. Nici marele Roubini nu ar fi fost în stare să anticipeze așa ceva, deci țineți-vă bine și ascundeți-vă sub pături, s-ar putea ca voi să fiți următoarele victime.

Fugiți, să nu cumva să fie prea târziu!

Lasă un răspuns