Dragă Armată, pregătește-te!

De câteva ore ninge serios în cea mai mare parte a țării. Dragă, Armată, pregătește-te să îi deszăpezești pe ăia mai înceți la minte care nu au fost în stare să își ia niște minime măsuri împotriva zăpezii.

Aceste ninsori au fost anunțate cu mult timp înaine, a trecut mai mult de o săptămână, cred că aproape două, de când meteorologii au spus că vom avea zăpadă din abundență înainte de anul nou.

S-a știut bine ce urmează, am fost avertizați, au fost emise coduri de ninsori, dar ce credeți? Le-a luat cineva în seamă? A făcut cineva vreun efort? Niște provizii? Niște parazăpezi montate pe undeva, măcar în zonele în care se știu probleme de ani și ani?

Nu. Ne place să așteptăm. Ne place să ne plângem de milă. Să vină Armata. Statul să ne dea de mâncare, Statul să ne dezgroape casele din zăpadă. Să vină jandarmii, militarii, pompierii, să vină televiziunile! Să vadă că noi avem zăpadă și ne lăudăm cu ea! 🙂

 

Oameni buni, asta e România noastră! Asta facem de atâția ani. Dragă Armată, pregătește-te să deszăpezești fraierii care nu au ascultat avertizările meteorologilor.

 

Nu e vorba de milă, compasiune sau altceva. Acesta este scenariul iernilor în România de mulți ani. Același gând l-am avut și când am scris despre iadul alb. Aruncați o privire și acolo.

Așteptați o zi sau două. Veți vedea fraieri înzăpeziți și televiziuni difuzând doar aceasta.

 

Așteptăm demisii, vinovați, declarații contradictorii. Caragiale, tată, unde ești? 😀

Lasă un răspuns