Divergent (2014)

Divergent se bazează pe romanul cu același nume al Veronicăi Roth, prima carte a trilogiei.

Divergent (2014) se desfășoară într-un viitor apropiat, în urma unui război, oamenii fiind refugiați într-un oraș, fiind separați în funcție de virtuțile lor în 5 cinci grupuri:Erudiți, Prietenia, Candoarea, Neînfricarea și Abnegația. Fiecare dintre aceste grupuri are un rol bine definit în societate.Divergent 2014 Filmul urmărește lupta unei tinere, Beatrice, pentru a își păstra identitatea. Deși ea, inițial, face parte dintr-o familie ce aparține grupului Abnegației, tatăl ei fiind liderul grupului, ea ia decizia, posibilă doar o dată în viață, de a intra în facțiunea Neînfricaților. Înainte de a intra în facțiunea Neînfricaților, Beatricei îi este realizat un test de aptitudini care ar fi trebuit să îi descopere grupul potrivit ei, dar rezultatul este atipic, ea având având aptitudinile necesare pentru a face parte din orice facțiune, ceea ce o face să aparțină unui grup special Divergent, pe care Societatea dorea să îl elimine deoarece reprezenta un pericol pentru punerea planurilor lor în aplicare.

Beatrice, Trice după ce intră în facțiune Neînfricaților, este ajutată de Four, un fruntaș al Neînfricaților, pentru a ascunde faptul că este „divergentă”, în final aflând că și el este divergent. Între ei se dezvoltă o poveste de dragoste și ajutându-se unul pe altul reușesc să salveze orașul de încercarea de supunere a Erudiților, ei rămânând în final fără facțiune, în afara societății.

Până la un moment dat societatea era condusă de către facțiunea Abnegației, dar Erudiții încearcă să preia conducerea cu forța prin coruperea facțiunii Neînfricaților, doar divergenții rămnân imuni la atacurile Erudiților, de aceea sunt vânați și omorâți.

 

Divergent (2014) este un film care merită urmărit, care surprinde evoluția și lupta Beatricei de a supraviețui și de a ascunde faptul că este o divergentă. Ea este conștientă de faptul că este un avantaj să fii Divergent și că Erudiții îi elimină pentru că nu se supun și nu cedează cu una, cu două încercărilor lor de manipulare.

 

Filmul a fost produs sub conducerea directorului Neil Burger, iar din distribuție fac parte actori precum Shailene Woodley, Theo James și Kate Winslet.

Nota obținută de filmul Divergent (2014) pe IMDB este 7,1/ 10.

Lasă un răspuns