Dispare PageRank-ul?

Prin comunitățile de webmasteri din România circulă o nouă veste: PageRank-ul este pe cale de dispariție. Totul a pornit de la mărturia unui angajat al Google care a dat de înțeles, nu a afirmat în mod direct, că Google va renunța la PageRank.

 

Toți sunt speriați, toți zic că este o măsură proastră, alții zic că oricum relevanța PageRankului a dispărut de mult, așa că e bine că dispare. Păreri și păreri… mai toate diferite.

 

Eu zic că PageRank-ul va fi updatat și nu va dispărea prea curând. Este ceva fundamental, e o valoare pentru Google, e ceva definitoriu când vorbim despre ei, pentru ei este precum libertatea atunci când vorbim de democrație, de aceea dispariția nu e justificată atât timp cât Serghei Brin și Larry Page încă mai au un cuvânt important de spus în cadrul companiei.

 

E ceva mult prea important pentru ei, face parte din sistemul lor valoric, o noțiune care îi definește și de care se mândresc, e un punct important în istoria companiei și va rămâne la fel, măcar onorific, dacă (știm de mult aceasta) nu mai este un factor în funcție de care să fie poziționate rezultatele căutărilor.

 

Mizez pe updatarea Pagerankului și pe persistența acestuia în timp, nu va dispărea prea curând. Nu are rost să dramatizăm și să tragem concluzii pripite, mai așteptăm înainte de a spune că PageRankul va fi abandonat și va dispărea pentru totdeauna.

Dacă ei plănuiau așa ceva ne anunțau și pe noi, webmasterii și bloggerii, cu ceva timp înainte. Ne pierdem timpul de pomană cu discuții de acest fel în timp ce ei ne privesc dintr-un colț și râd de noi. 🙂

Lasă un răspuns