Astăzi și mâine oficialii europeni s-au adunat la Bruxelles și discută în cadrul unei întâlniri speciale despre posibilitate ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Marea Britanie a propus o serie de modificări ale legislației europene, iar acum reprezentanții statelor membre s-au adunat să dezbată măsura în care aceste cereri ale britanicilor pot fi puse în practică.
Reprezentanții Marii Britanii nu s-au arătat mult prea concesivi, cerințele lor fiind în număr de patru, iar neadoptarea acestora s-ar putea solda cu Brexitul. Cerințele impuse de Marea Britanie Uniunii Europene le-am enumerat în acest articol.
În urma acestei întâlniri dintre liderii britanici și liderii europeni urmează să fie realizat un referendum în Marea Britanie, prin care vor fi consultați englezii cu privire la rămânerea sau ieșirea țării lor din UE.
David Cameron, premierul Marii Britanii, a declara în public că face presiuni și susține rămânerea țării sale în Uniunea Europeană, dar, în fine, alegerea este strict a cetățenilor săi. În ultimii ani, pe fondul diverselor probleme apărute (chestiuni imigranților, problemele produse de către aceștia în Marea Britanie, prejudiciile aduse de către persoane din UE sistemul social etc.) mișcarea anti-europeană a câștigat tot mai mult teren în mediul politic britanic, dar și în rândul cetățenilor țării, acest summit de 2 zile urmând să fie hotărâtor pentru direcția pe care va alege Marea Britanie să o urmeze.