Din nou despre studierea religiei în școli

Religia în școli, folosită ca argument pentru a distrage atenția publicului de la problmele pe care le întâmpină învățământul. Această luptă dintre susținătorii predării religiei în școli și cei care sunt împotrivă alimentează sentimentul de „noi” versus „ei”, vechea lege a romanilor numită „Divide et impera”, „Împarte și condu”.

E adevărat, într-o țară înapoiată religia mereu va ocupa un loc de frunte în rândul preocupărilor cetățenilor care trăiesc în ea.

Am mai spus-o de mai multe ori, o mai spun o dată, nu doresc să alimentez, să dau naștere unei teorii a conspirației, dar această ceartă care persistă în spațiul public și în media se pliază perfect pe contextul geopolitic internațional, în special situația din estul Europei.

Lupta pentru câștigarea simpatiei opiniei publice e o tehnică din ce în ce mai des folosită în România, politicienii (probabil la îndemnul și sub atenta supraveghere a unor specialiști din diverse domenii) au învățat cum să se folosească de aceasta pentru a câștiga electorat și pentru a balansa anumite situații în favoarea lor. De această dată interesele și ordinele par să vină de la nivel internațional, spun aceasta nu neapărat pentru a atribui cuiva o vină, nu sunt un paranoic.

De ceva vreme un război hibrid este în plină desfășurare, iar extinderea acestui război pe cât mai multe fronturi este importantă pentru ca vreunul dintre combatanți să cedeze. Tocmai aici stă cheia acestui așa-zis război, părțile care se confruntă sunt doar niște umbre, nu există un război declarat, iar căile de atac sunt dintre cele mai diverse, dar cu un impact destul de important.

E o luptă manipulărilor, cine are mijloacele de comunicare în masă de partea sa atrage simpatia și compasiunea internaționalilor, în special prin prezentarea evenimentelor din unghiul favorabil lor.

Din tot acest război hibrid face parte și distragerea opiniei publice de la realele probleme de pe plan internațional, iar în cazul României s-a ajuns la discutarea unei probleme, ar zice unii „importantă”, irelevantă într-un moment în care criza internațională nu dă semne de calmare, dimpotrivă aceasta se acutizează. Dar prea puțin contează această, noi avem ocupație, trebuie să ne certăm dacă ai noștri copii vor studia sau nu religia la școală.

Lasă un răspuns