Detectoarele de radar ar putea fi interzise

Un nou proiect de lege ce face parte din Strategia Națională de Siguranță Rutieră 2013-2020 propune noi schimbări ale legislației, printre acestea cele mai importante fiind interzicerea circulației ATV-urilor pe drumurile publice și interzicerea detectoarelor de radar.

Strategia Națională de Siguranță Rutieră este deocamdată în faza de proiect, urmând ca în perioada următoare să se vadă evoluția acestuia și dacă se vor adopta niște legi pentru a atinge obiectele dorite.

Pentru început, detectoarele de radar nu vor mai fi comercializate, fiind interzis acest lucru, iar în 2 ani se va interzice și folosirea detectoarelor de radar dacă proiectul de lege va intra în vigoare. De asmeni, ATV-urile vor putea circula doar pe drumurile comunale dacă această lege va intra în vigoare.

Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră include și alte prevederi. Printre acestea se numără creșterea numărului de radare și, chiar, introducerea unui dispozitiv Alcolock, foarte controversat de către șoferi, care nu va permite pornirea motorului dacă șoferul este băut. Impunerea montării acestui dispozitiv pe toate autovehiculele din România este aproape imposibilă, ca să nu spunem imposibilă de-a dreptul.

Sursa: Hotnews.ro

2 comentarii la „Detectoarele de radar ar putea fi interzise”

  1. Tot in faza de proiect este si reabilitarea soferilor care raman fara permis prin consiliere psihologica si ingrijirea victimelor din accidente rutiere. Sunt curios cum se va implementa 🙂

    1. Exact. Am incercat sa nu insistam pe aceste subiecte deoarece ele sunt deja cunoscute.
      Asteptam sa vedem cum evolueaza proiectul de lege si va tinem la curent cu orice noua modificare.

Lasă un răspuns