Despre răscumpărarea punctelor de penalizare

Sistemul punctelor de penalizare pentru șoferi a fost introdus relativ recent în România. Tocmai de aceea, un grup de parlamentari s-a gândit că acest sistem poate fi transformat într-un mijloc prin care se mai pot aduce niște bani la bugetul statului.

Astfel, că dacă până acum erai amendat și ți se scădea un număr de puncte, parlamentarii noștri dragi propun răscumparea punctelor permisului de conducere, iar cu doar 105 lei îți poți răscumpăra una bucată punct la permisul tău de conducere.

Unii naivi spun că oamenii sunt îndreptați prin natura lor către evoluție, către dezvoltare, către progres. Nu știu dacă se aplică în cazul tuturor, dar pot ajunge foarte ușor la concluzia că grupul de parlamentari care a elaborat acest proiect de lege nu e format din oameni. 😀

 

Înțeleg că statul e avid după bani, dar nu orice poate fi monetizat. Omori un om, treci pe roșu? Nu contează, permisul tău va fi la fel de curat ca înainte, doar dacă-i dai statului niște bani. Nu, oameni buni, așa ceva nu e posibil, nu doar că se vor crea diferențe și „curați” vor fi doar șoferii cu bani, ci există și posibilitatea să ne uităm pe punctele de penalizare ale șoferilor români și să descoperim că aceștia sunt cei mai disciplinați de pe întreg mapamondul.

 

Nu, nu. Nu mai visați, dragi parlamentari. Realitatea-i aici și vine cu niște reguli, iar sistemul ăla de puncte de penalizare pentru permisele de conducere a fost gândit cu un scop și s-a dovedit destul de eficient de când se aplică în România, chiar nu avem nevoie de reformele voastre inutile, faceți-vă că faceți în altă parte, nu aici.

Lasă un răspuns