Despre jocuri

Piața jocurilor a evoluat, pornind de la niște console conectate la televizoare, evoluând la primele jocuri simple pentru PC (minesweeper, solitaire) și până în zilele noastre când jocurile au povești destul de întortocheate, iar experiența gameplayului se apropie mult de realitate, cu detalii grafice, efecte.

Interesantă este evoluția pieței jocurilor, în ultimul timp crescând foarte mult piața jocurilor pentru deviceuri mobile (tablete și telefoane), jocuri lansate în urmă cu doar câteva luni înregistrând cifre de vânzări record.

Un bun exemplu în acest sens este Subway Surfers, un joc care nu a fost nici viral, crescând de la o zi la alta, dar nici de neluat în seamă nu este. Îl putem într-o categorie de mijloc, dar, oricum, un joc care  a atins succesul.

Jocul Subway Surfers a fost lansat în mai 2012, iar acum are 100 și 500 de milioane de instalări numai în Google Play. Jocul are o poveste destul de simplă, jucătorul face parte dintr-o gașcă de tineri care sunt prinși în timp ce vandalizează metroul. Mai departe jucătorul trebuie să fugă printre metrouri și liniile de metrou în timp ce este urmărit de un polițist și de câinele său. În tot acest periplu jucătorul este nevoit să adune monede și să îndeplinească anumite targeturi. Locul în care se desfășoară fuga depinde în funcție de perioada anului, creatorii jocului venind periodic cu updateuri prin care locația în care se desfășoară jocul se schimbă. Spre exemplu, în această perioadă acțiunea jocului Subway Surfers se defășoară în Hawaii.

Un joc cu o poveste simplă, cu un gameplay destul de ușor de îndeplinit (la prima vedere), care are o poveste în spate, acțiunea din joc având sens, dar totuși un joc bine cotat care s-a răspândit ușor printre utilizatorii de dispozitive mobile.

Unii s-au gândit că acțiunea din joc este prea simplă, așa că au început să apară tot felul de variante de jocuri cu Subway Surfers, care mai de care mai creativă și mai trăsnită. Vă invit și pe voi să aruncați o privire, eu deja am fost fascinat de ce poate fi în stare imaginația unora.

Pare oarecum ciudat cum un joc creat pentru dispozitive mobile, care implică o muncă mult mai puțină decât un joc avansat pentru PC, poate înregistra încasări atât de mari. Aceasta este evoluția, asta ne rezerv revoluția pe care o stabilește tehnologia.

Lasă un răspuns