Despre impozitul auto

Ne continuăm seria de articole informative ce țin de domeniul auto (după articolele despre muzica în mașină, anvelopele all season, timbrul de mediu, importannța asigurării RCA..) cu un articol despre impozitul auto pe care îl plătește fiecare deținător de autoturisme.

Așa cum se știe deja, impozitele din România au crescut la nivelul întregii țări, în funcție de ceea ce au ales consiliile locale, dar aceste creșteri au fost resimțite și de către impozitul auto. Creșterile nu sunt foarte mari pentru mașinile echipate cu motoare de capacitate cilindrică mică, impozitele pentru mașinile cu capacitate cilindrică mare, adică peste 2001 cm cubi, crescând mult, mai exact dublându-se față de nivelul impozitului auto pentru aceste categorii de anul trecut.

În schimb, impozitul auto 2013 pentru automobilele ce au capacitatea cilindrică până în 1600 cm cubi și între 1601 și 2000 cm cubi impozitul rămâne la același nivel, deși s-au cerut creșteri și pentru acest impozit, acestea nu au fost aprobate.

Nu rămâne acum decât să căutați un calculator impozit auto 2013 și să vedeți cât aveți de plătit pentru mașinia sau mașinile deținute. Dacă aveți o mașină cu motor de capacitate cilindrică mare trebuie să scoateți mai mulți bani din buzunar. Asta în cazul în care nu v-ați plătit deja impozitul auto anul acesta.

În plus, dacă plătiți impozitul auto înainte de 31 martie primiți o reducere de 10%, așa că dacă nu l-ați plătit, ar fi bine să o faceți înainte de acest termen pentru a vă mai rămâne mai mulți bani în buzunar.

Spre exemplu, pentru o mașină de 1600 cm cubi aveți de plătit un impozit de 64 de lei, conform calculator impozit auto 2013. Situația se schimbă dacă aveți o mașină de 1900 de cm cubi, atunci impozitul auto va fi de 171 de lei. Nu mai vorbim de mașinile de capacități cilindrice mai mari.

Lasă un răspuns