Despre cum te poate sancționa Internetul

Dacă tot am discutat și răs-discutat despre legea defăimării sociale a lui Dragnea, respectiv de modul în care au sancționat internauții ideea lui Dragnea de a crea o lege pe care ar putea-o folosi în scopuri politice.

De această dată vin cu un alt exemplu, extrem de cunoscut în străinătate, puțin adus în discuție la noi: Fine Brothers. Rafi și Benny, frații Fine, sunt cunoscuți pentru „react videos”, adică surprinderea reacțiilor unor persoane când văd ceva nou.

Aceștia au avut geniala idee de a încerca să pună sub trademark acest concept. Aceasta se întâmpla pe 26 ianuarie, anunțul fiind făcut prin postarea unui videoclip. Ceea ce a rezultat a fost de neașptat pentru ei, din cei aproape 14 milioane de subscriberi pe care îi aveau pe YouTube pierzând aproape 700.000 în foarte scurt timp de la realizarea anunțului.

Internauții au fost foarte revoltați de decizia acestora. Nici reacția Fine Brothers nu a fost una tocmai inspirată, aceștia ștergând videoclipul în care își anunțau ideea de înregistrare sub trademark a „react videos”, postând și un videoclip prin care și-au cerut scuze și au încercat puțin să mai dreagă busuiocul.

Trecând peste toate acestea, deși deja nu mai este o știre sau ceva nou, am dat acest exemplu doar în încercarea de a sublinia viteza de reacție a internauților, dar și sancțiunea aplicată celor doi frați creatori de conținut video.

 

Cartea cea mai importantă, dar și cea mai periculosă, jucată de către Liviu Dragnea a fost ștergerea comentariilor de pe pagina sa de Facebook. Acesta nu este decât un semn al prețuirii sale față de anumite valori ale democrației, care asta am reușit să înțelegem în atâția ani de libertate, felicitări!

Lasă un răspuns