Despre cum au fost cheltuiții bani din fondul de rezervă al României

Un raport al Curții de Conturi pentru anul 2014 prezintă modul în care Guvernul Ponta a cheltuit anul trecut bani din fondul de rezervă, fiind vorba de suma de mai mult de 2 miliarde de lei, mai exact.

Raportul relevă faptul că banii nu au fost cheltuiți doar pentru soluționarea unor situații de urgență, ci adesea acești bani au fost utilizați pentru a acoperi cheltuielile și datoriile primăriilor, au acoperit cheltuielile unor „evenimente culturale”, dar o bună parte din bani au fost alocați și bisericilor.

 

Este clar că banii nu au fost folosiți așa cum ar fi trebuit, dar cel mai suspect lucru este legat de modul în care este dezmințită lipsa de transparență și alocarea inadecvată a unor resurse din fondul de rezervă… la mai mult de un an de când s-au întâmplat toate acestea.

 

Oare nu putem vorbi și de o gravă ineficiență a Curții de Conturi, ea arată cu degetul către Guvernul Ponta, dar nici ea nu se ridică la un nivel mult prea ridicat. Poate prin anul 2020 vom afla lucruri interesante și despre ce și cum a făcut Guvernul Cioloș, poate vreo instituție românească se va trezi să prezinte vreun raport.

 

E frumos să aflăm atât de târziu că banii care sunt alocați pentru situațiile de calamitate, de urgență au fost cheltuiți după bunul plac al guvernanților, totuși, să nu uităm că anul 2014 a fost un an electoral. Oare raportul Curții de Conturi nu apare tot într-un alt an electoral, acest raport nu poate fi folosit tot în scopuri electorale?

Lasă un răspuns