Despre cercei

Scurtă introducere despre cercei

Cerceii… accesorii nelipsite ale femeilor din ziua de astazi. Cine stie cum au aparut si ce insemnatate aveau acestia? Putine doamne stiu detalii istorice despre cercei, iar cele care stiu cate ceva despre cum au aparut cerceii ii considera o arta, iar asortarea acestora cu imbracamintea este la fel de insemnata.

Din pacate, nu exista detalii care sa ateste veridicitatea nici unei ipoteze care studiaza felul in care au aparut si unde aparut pentru prima data cerceii, dar o poveste transmisa din timpuri vechi afirma ca acestia ar fi fost purtati in antichitatea persana de catre barbati. In timp acest obicei a fost preluat de catre femei si abandonat de catre barbatii, astfel cerceii ajungand in unele societati un accesoriu dedicat exclusiv femeilor, in timp ce in alte societati si barbatii poarta cercei, desi aceste cazuri sunt mai rare in zilele noastre.
Asa cum spuneam, cerceii au fost si sunt considerati o arta si in acelasi timp un accesoriu indispensabil femeilor. O femeie care pleaca intr-o dimineata la serviciu fara cercei simte ca ii lipseste ceva important, se simte de parc-ar fi partial dezbracata intr-un mod rusinos.
De-a lungul secolelor cerceii au avut o evolutie tumultoasa, existand perioade in care acestia au fost eliminati total din tinuta doamnelor, mai exact perioada Evului Mediu, atunci cand se purtau coafuri extravagante care acopereau in totalitate urechile, cerceii fiind considerati inutili.
Deci, fie ca vorbim de cercei handmade, lucrati manual de catre persoane pricepute, fie ca vorbim despre cercei executati de roboti intr-o linie de productie, cerceii sunt accesoriile care reprezinta femeile si ne dau detalii importante despre persoana care ii poarta, desi aparent sunt doar niste chestii miniaturale care nu au nicio importanta.

Istoria cerceilor

Cerceii… considerați de unele femei podoabe de nelipsit din ținuta zilnică, în timp ce unele femei nu le acodă foarte multă importanță cereceilor, deși îi poartă mereu, dar dacă le întrebăm pe doamne ce știu despre istoria cerceilor, cum au fost inventați cerceii, unde s-au găsit primele perechi de cercei, puține ne pot da detalii în această privință.
Pentru că suntem un site despre cercei handmade, ne-am hotărât să vă împărtășim și vouă informațiile pe care noi le cunoaștem despre cercei, mai exact din istoria cerceilor.
Să pornim ușor cu etimologia termenului cercel, la plural cercei, cuvântul provine din latina vulgară din circellus (circelli, circellum) care înseamnă ineluș, cerculeț, cerc mic.
Detalii exacte despre locul unde au fost descoperiți și de cine au fost inventați cerceii sau cine a purtat pentru prima dată cercei nu există, dar arheologii au descoperit cercei în siturile arheologice din Egiptul antic, cât și în Grecia Antică, dar uii istorici susțin că cerceii ar fi fost inventați și purtați pentru prima dată de către persani, mai târziu răspândindu-se pe celelalte teritorii și pierzându-li-se urma. Această teorie este plauzibilă deoarece persanii sunt cunoscuți ca buni comercianți, având deseori legături comerciale cu alte populații, ceea ce a dus la răspândirea a ceea ce noi numim acum cercei. Alți istorici care studiază istoria cerceilor evocă existența cerceilor în Biblie în Cartea Exodului, dar această dovadă este contestată de alți istorici, Biblia nefiind considerată de către aceștia o sursă veridică de adevăr istoric.
Trebuie să precizăm că au fost găsiți cercei și în tezaurul dacic, dar nu s-a putut determina cum îi purtau și îi foloseau aceștia.
În timp cereceii au evoluat, fiind purtați la început de către bărbați, în general cei cu funcții religioase importante, mai apoi fiind preluați de către femei și rămânând și în prezent ca un accesoriu feminin, deși generațiile tinere l-au transformat într-un accesoriu dedicat și bărbaților, semnificând o revoltă a tinerilor, un nonconformism, deși puțini sunt cei care acceptă această modă. În același mod a evoluat și forma cerceilor și materialul din care au fost construiți aceștia, la început cerceii fiind construiți din aur, mai apoi adăugându-li-se pietere prețioase și modificându-li-se forma în funcție de perioada istorică și moda acelor vremuri.
Bineînțeles, până acum vreo 200 de ani cerceii erau confecționați exclusiv handmade, necunoscându-se tehnici automate de prelucrare și producere a acestora. Astfel se explică și faptul că cerceii semnificau în trecut poziția socială a purtătorului, doar cei mai bogați permițându-și să dea sume importante de bani pe cercei. Cerceii erau considerați o adevărată artă, așa fiind considerați și cei care-i construiau, dar se pare că globalizarea a distrus noțiunea de cercei handmade și importanța dată acestora, dar se pare că în timp începe să se redea câte ceva din aceasta, deși foarte încet se fac pași mărunți către redescoperirea cerceilor handmade și a frumuseții acestora în comparație cu cerceii produși pe o linie de producție în loturi de ordinul milioanelor, nefiind nimic unicat, existând posibilitatea ca la o petrecere să ne trezim că purtăm aceeași pereche de cercei 15 persoane sau chiar mai multe.

7 motive pentru care să porți handmade

Observăm cu toții că în ultimii câțiva ani sunt din ce în ce mai căutate accesoriile și hainele handmade. Mulți poate ne-am pus întrebarea de ce sunt atât de căutate hainele handmade și accesoriile handmade, precum cerceii handmade, colierele handmade, brățări și multe altele handmade, altora poate nici nu ne-a trecut prin cap vreo astfel de întrebare despre handmadeuri, unii dintre noi ignorându-le pur și simplu, în timp ce alții adoră orice obiect handmade și considerându-i pe cei ce le produc adevărați artiști.

În continuare vă vom prezenta câteva idei pentru care să purtați handmade în cazul în care nu ați purtat niciodată nimic handmade sau să purtați în continuare cu mai multă satisfacție handmade dacă aveți deja achiziționate anumite haine sau accesorii handmade.
Originalitate.
Una dintre principalele probleme a femeilor, în general a zilelor noastre datorită volumului mare de produse comercializate în magazine. Oricând ne putem trezi la o petrecere sau la o întâlnire că alte persoane sunt îmbrăcate la fel ca noi sau că au aceleași accesorii ca și noi. Handamade-urile sunt preferate deoarece sunt realizate exact după preferințele noatre și, în plus, ne garantează că nimeni nu poartă aceeași haină sau același accesoriu ca noi, oriunde am merge și cu oricine ne-am întâlni acolo!
Handmade-urile sunt făcute cu grijă și afecțiune
Cei care realizează handmade-urile pun suflet în ceea ce fac și nu le realizează doar pentru bani, ci fac ceea ce le place și își valorifică îndeletnicirile și sunt și ei fericiți, făcându-i și pe alții fericiți.
Prețul mic
Handmadeurile sunt foarte ieftine în comparație cu produsele de același fel găsite prin mall-uri și magazine mari. Îi puteți cere unei persoane care realizează handmadeuri să vă croșteze sau împletească un fular văzut prin Zara sau Bershka și veți constata că prețul cerut fularului handmade este mult mai mic decât al aceluiași fular găsit prin magazinele anterior amintite. În plus, puteți cere anumite caracteristici ale fularului pe care nu le regăsiți în altă parte, făcându-l unic.
Susțineți natura
Atunci când cumpărați o pereche de cercei handmade, susțineți natura deoarece materialele folosite pentru handmadeuri sunt ecologice, iar dacă nu sunt ecologice, sunteți sigur că în urma producerii cerceilor nu a rezultat poluare industrială, în urma căreia tot noi, oamenii, avem de suferit.
Susțineți oameni talentați
Nu orice poate realiza handmadeuri, trebuie să ai un anume talent și un anume exercițiu pentru ca de pe mâna ta să iasă lucruri pe care le pot purta alții și tu. Cumpărând produse handmade susțineți un mic artist, un om talentat, un om care pune suflet în ceea ce face.
Te simți fericit
Așa cum am amintit mai sus, cumpărând handmade faci un om fericit, fericirea acelui om talentat te face la rândul tău fericit și te face să simți o anume împlinire în sufletul tău pentru că ai putut ajuta un om și, în același timp, te-ai ales și cu un produs unic.
Eviți aglomerația și gălăgia
Dacă nu îți place aglomerația din magazine și gălăgia din centrul orașului, cumpărând handmade eviți zonele amintite și scapi de stres. Dacă îți place shoppingul ar trebui să te gândești puțin și la liniștea ta și ar trebui să încerci să cumperi handmade pentru a vedea cum este.

 

Cercei handmade din plastilină fimo

Daca tot am vorbit despre motivele pentru care sa purtam handmade, a venit timpul sa vorbim despre anumite produse handmade, astazi a venit randul cerceilor, mai exact cerceii handmade realizati din plastilina Fimo.

Daca nu stii ce este plastilina Fimo s-ar putea sa ti se para ciudat acest material, mai ales ca este folosit pentru realizarea cerceilor. Plastilina Fimo, cunoscuta si sub numele de clei polimeric, in engleza polymer clay este o pasta, asa cum este si plastilina pentru copii care se poate modela in diverse forme, dar diferenta dintre plastilina clasica si plastilina Fimo este ca plastilina Fimo se intareste atunci cand este incalzita la o anumita temperatura si isi pasteaza soliditatea. Procesul acesta este cunoscut de catre „specialisti” si ca procesul de coacere. Modelarea cerceilor se poate realiza in toatalitate manul sau pot fi folosite anumite suporturi care usureaza munca celor care creeaza handmade-uri.
Este un proces destul de greu si se depune foarte mult efort pentru ca plastilina fimo sa fie transformata in cercei handmade.
Daca crezi ca ai nevoie de un plus de personalitate si ca ai nevoie de ceva care sa-ti confere mai multa siguranta si sa te faca sa te simti unica, iti recomandam sa incerci sa porti bijuterii handmade, in special cerceii handmade din plastilina fimo pe care ti-i punem noi la dispozitie.
Deocamdata nu am reusit sa ne facem un stoc pe care sa-l punem la vanzare. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa cream o pagina speciala in care veti putea regasi ofertele noastre de cercei handmade si o lista cu preturi, care, dupa parerea noastra, sunt accesibile oricui si nu sunt foarte mari in comparatie cu munca pe care o depunem pentru crea acesti minunati cercei.
Va multumim ca ne vizitati si va asteptam cat mai curand sa ne revizitati si sa vedeti cercei handmade pe care-i realizam si va asteptam si sa cumparati cativa dintre acestia.

Lasă un răspuns