Despre accidentul de pe aeroportul din Cluj

Un avion ieșit de pe pistă a stârnit o întreagă nebunie în ultimele zile, asta pentru că suntem în România și asta ne ocupă tot timpul, cum ar fi un faimos filosof contemporan.

Nu e nimic neobișnuit într-o situație de acest fel, mai ales că ea s-a terminat fără victime și fără pagube majore. Pe scurt un avion cu ruta Otopeni – Cluj – Barcelona, cursă operată de compania BlueAir, iese de pe pistă din cauza zăpezii de pe pistă.

Avionul cere permisiunea de aterizare, așteaptă să fie curățată pista, apoi primește permisiunea de aterizare, dar cu precizările de rigoare, pista nefiind curată în totalitate.

Memorabilă rămâne conversația dintre turnul de control și piloții aeronavei:

aterizare ratata cluj

 

Acum, aterizarea ratată de pe aeroportul din Cluj nu se reduce la această conversație lipsită de sens între piloții aeronavei și turnul de control, situația în sine a fost complicată de către cele două părți implicate în acest accident, fiecare neasumându-și vina și plasând-o de partea cealaltă.

Oficialii aeroportului au aruncat cadavrul în curtea celor de la BlueAir, aeronava având o cantitate prea mică decât cea necesară de combustibili (implicit, cerând aterizarea de urgență) și piloții aeronavei greșind anumite etape din cadrul manevrelor de aterizare.

Răspunsul celor de la BlueAir a venit repede, aceștia cerându-le oficialilor aeroportului să își retragă cuvintele și demontându-le acestora argumentele care îi incriminau. În acest caz, e destul de clar, vina e plasată pe umerii aeroportului din Cluj pentru necurățarea pistei de aterizare.

 

Acest ping-pong s-a răspândit în presă și pe Internet și a devenit un subiect mainstream pentru o scurtă perioadă.

Unde e vina? Nimeni nu știe exact în acest moment, poate o anchetă ar fi de folos în acest caz pentru a stopa acuzațiile de o parte și de cealaltă și pentru a stabili care dintre variantele prezentate de părți se apropie mai mult de adevăr.

 

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns