Defrișările ilegale – atentate la securitatea națională

Semne că devenim o țară civilizată tot apar, iar cel mai recent dintre acestea este tocmai promulgarea de către președintele României a legii prin care infracțiunile de defrișare ilegală sunt încadrate în legislație drept atentate la securitatea națională.

Există anumite delimitări de natură tehnică ce impun anumite cantități minime de lemn sau suprafețe peste care infracțiunile sunt încadrate drept atentate la securitatea națională.

 

Orice țară normală s-ar fi gândit să ia o asemenea măsură pentru a reduce defrișările ilegale, dar progresul real tinde să apară și la noi.

Pentru început a fost dezvoltata „Radarul pădurilor”. Impactul sistemului a fost considerabil, dar nu îndeajuns de mare pentru a-i speria pe tăietorii ilegali de lemne, niște măsuri mai drastice erau necesare pentru stoparea acestui fenomen negativ. După multă vreme, proiectul de lege fiind propus în luna septembrie a anului trecut, fiind adoptată de către Senat pe 14 decembrie anul trecut, iar astăzi a fost anuțată oficial printr-un comunicat al președinției promulgarea legii de către Klaus Iohannis.

 

Civilizația ajunge ușor-ușor și pe teritoriul României, sperăm ca în timp să fie reglementate și soluționate și alte probleme. Ca întotdeauna, se trezesc unii care se iau prea în serios și le cer bani și celor fără venituri, pentru că simțul comun le zice că multe persoane dintre cele care nu își plătesc asigurările de sănătate realizează venituri. Astfel de oameni ar trebui să dispară din sistem, iar cei are susțin și propun astfel de măsuri ar trebui să își susțină argumentele cu informații de ordin științific, nu „pentru că au auzit ei de undeva…”.

Lasă un răspuns