Decizia Guvernului privind „intelectualitatea pușcăriilor”

În topul problemelor legate de „lumea intelectuală” se află doctoratele plagiate și lucrările de o mare valoare publicate de către reputata intelectualitate a pușcăriilor românești.

Pușcăriile românești mustesc de veritabili oameni culți, de persoane de o inteligență greu de cuantificat, s-ar părea, totuși, că pușcăria este mediul cel mai stimulativ pentru cei care doresc să scrie.

Nu ești destul de bun în ceea ce faci? La pușcărie cu tine! În doar câteva luni vei deveni doxă de carte (că nu degeaba „băjeții de băjeți” îi mai zic și „facultate”) și vei deveni expert în domeniul tău, vei scrie câteva cărți despre ceea ce faci.

Cam așa am descrie activitatea pseudo-intelectuală din pușcăriile românești din ultimii ani. Dacă și Becali a publicat cărți… atunci…

 

Dincolo de orice glumă, se înțelege foarte bine că în spatele publicării acestor cărți miza este tocmai obținerea acelei reduceri de pedeapsă, respectiv 1 lună pentru fiecare carte publicată. Așa unii au ajuns să scrie 2-3-4 cărți în mai puțin de un an.

 

Totuși, după multe luni în care tema aceasta a fost îndelung dezbătută, aceasta a ajuns și la urechile conducerii, luându-se, în fine, o decizie temporară cu privire la „intelectualitatea din pușcării”, suspendând articolul de lege prin care era prevăzută reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice. Această ordonanță de urgență este valabilă până la 1 septembrie, până atunci acest subiect aflându-se în dezbatere, în speranța că se va găsi o soluție pentru a menține acest fenomen sub control, propunându-se verificarea, autentificarea lucrărilor de către o instituție specializată.

 

Și, uite așa, nimeni din pușcăriile patriei nu mai scrie până pe 1 septembrie, moment în care va trebuit stabilit clar destinul intelectualității temnițelor.

Lasă un răspuns