Decăderea unui monstru

Au trecut alegerile, iar pierzătorii încă sunt în căutarea vinovaților. Câteva capete importante din partid au căzut, vor urma multe altele, până când vina va cădea pe umerii unei singure persoane. Că nu a făcut ce trebuia, că a făcut greșeli în campanie, că nu a apelat la companiile potrivite, nu contează, aproape orice poate constitui un argument pentru a-l găsi drept vinovat.

 

Nu pot arunca vreun nume în acest joc, dar cu siguranță va exista un țap ispășitor, deja unii membri au fost suspendați, alții demiși, alții au plecat de bună voie. Nu știu dacă este vorba de oportunism, de fuga către cei de la putere, ori dacă este vorba despre altceva, precum frica de a nu rămâne într-un partid pe cale de dispariție. Nu sunt un futurolog și nici nu-mi doresc să par, dar soarta acestui partid nu pare să fie prea fericită în viitor. 🙂

 

Trec orele și apar alți câțiva membri suspendați. Deja lista a trecut de zece membri și tot crește, iar majoritatea acestor membri suspendați sunt nume importante, chiar reprezentative pentru partid. Puțin va mai dura până la apariția unor reacții din partea exclușilor, iar acestea s-ar putea să fie mult mai acide decât s-ar aștepta oricine, iar ceea ce anticipez sunt tocmai alte excluderi din partea exlușilor, da, nu am greșit, exclușii îi vor declara excluși pe cei care i-a exclus pe ei. 😀 De aici începe balul și începe destructurarea despre care am mai spus. Vor urma lupte interne pentru putere, membrii din fruntea partidului se vor lupta pentru a obține funcția de președinte, iar mai devreme sau mai târzi  vor urma demisii în masă din partid și crearea altui partid.

 

Repet, nu vreau să fiu Nostradamus, nu sunt futurolog, dar cam așa văd evoluția lucrurilor. Dacă ar fi să punem la un loc căutarea unui țap ispășitor cu lupta pentru șefia partidului, putem vedea plina decădere a unui monstru. Monstrul este îngenuncheat și se macină singur, din interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *