De la legea defăimării la un ghid practic pentru toleranță

După atâta zarvă stârnită de către legea defăimării, aceasta a fost modificată și s-a ajuns la ceea ce poate fi numit un ghid practic pentru toleranță.

Liviu Dragnea nu renunță la legea defăimării, luând decizia de a scoate din textul iniția al legi pasajele privitoare la defăimare și sancțiunile prevăzute pentru înfăptuirea actelor de defăimare. În ultimele sale declarații acesta a afirmat că dorește să își continue lupta împotriva discriminării și că dorește în continuare promovarea toleranței prin educație.

 

O contribuție importantă în luarea deciziei de a modifica legea defăimării a fost reacția ambasadorul SUA în România, Henri Klemm, care a criticat această lege și au argumentat faptul că această lege poate aduce grave atingeri libertății de exprimare.

E interesant să observăm curajul prostesc și nesimțirea lui Liviu Dragnea în toată această poveste. Se pare că omul este determinat să își arate forțele de care dispune, să arate tuturor, în mod ostentativ, puterea pe care o are: el poate elabora o lege și, chiar, aceasta s-ar putea să fie și aprobată. Nu contează onoarea, bunul simț sau părerea celor conduși, el își continuă drumul ca un mut și nu ține cont de părerile nimănui, chiar dacă ideea lui de a elabora o lege împotriva defăimării a picat, acum s-a gândit să transforme această lege într-un ghid practic pentru toleranță, într-un fel de text care ar trebui să mai civilizeze aborigenii români și să îi învețe să îi accepte și pe cei care sunt diferiți de ei.

Lasă un răspuns