De ce să apelezi la o agenție imobliară?

Agentii imobiliare

Cauți să cumperi sau să închiriezi o casă? Agențiile imobiliare te pot ajuta. La noi încă nu există o cultură a agențiilor imobiliare, să spun așa, preferăm să vindem totul de capul nostru și să ne pierdem timpul căutând noi oferte. Culmea este că tot noi ne plângem dacă nu merge ceva bine în procesul de vânzare/ cumpărare sau de închiriere. Atunci când lucrezi cu niște profesioniști într-ale imobilialelor așa ceva nu e posibil să se întâmple.

 

Cel mai cunoscut motiv pentru care toată lumea fuge agențiile imobiliare este sistemul de comisioane utilizat de către acestea, iar noi nu reușim să înțelegem că nimeni nu lucrează gratuit, așa cum am vrea noi, iar orice ajutor trebuie remunerat. Avem o mare problemă în această privință și din această cauză există domenii moarte pe piața românească, domenii care dețin un segment mare din piața altor țări.

 

Trebuie să apelăm la aceste agenții imobiliare pentru a eficientiza cumpărarea, vânzarea sau închirierea unei proprietăți. Nu trebuie să ne mai temem de țepe, e vorba doar de minciuni, posibilitatea să îți iei țeapă atunci când faci totul de capul tău fiind mult mai mare, dar puțini știu asta, iar aceștia se plâng mai târziu că s-au trezit cu proprietățile înstrăinate sau cu banii luați și fără niciun fel de proprietate. Dacă totul ar fi fost intermediat de către niște profesioniști ar fi stat cu totul altfel, garantat. O agenție imobiliară cunoaște tipurile de țepe practicate pe piață și știe cum să le evite, știe cum să acționeze în cazul în care apar probleme și ele rezolvă orice într-un timp mult mai scurt, dar puțini înțeleg aceste lucruri.

 

Cert este că până nu ai o experiență cu agentiile imobiliare nu cred că te poți pronunța și nu poți trage concluzia că toate agențiile nu sunt de încredere și că niciuna dintre ele nu își respectă comisionul perceput la început, umflându-l mai târziu. Oameni buni, așa ceva nu e posibil! Există un contract care se semnează, iar în funcție de acela se va plăti și comisionul după vânzare.

 

E o prostie să spui despre toate agențiile imobiliare că nu sunt de încredere fără să ai măcar o experiență cu una dintre ele. Culmea este că majoritatea dintre cei care comentează și spun doar lucruri negative despre agenții imobiliare nu au colaborat niciodată cu una, ci doar „au auzit ei de la vecinul/ vecina/ fratele etc”.

Lasă un răspuns