Da’ vina cui să fie, oare?

Astăzi m-am întâlnit cu o situație destul de obișnuită în trecut, dar extrem de neobișnuită de la un timp. E vorba de integritate și de cuvântul pe care și-l dă o persoană.

Nu e relevant să vă prezint contextul în care a apărut această situație, vreau doar să vă prezint „miezul” direct, ca să mă fac înțeles. Pe scurt, trebuia să fiu contactat de către un superior în legătură cu o problemă administrativă importantă, care nu permite amânarea. I-am dat o adresă de mail și un număr de telefon, urma să mă contacteze în cel mult o zi să stabilim totul. El mi-a lăsat doar un număr de telefon. Ok. Până aici totul e în regulă.

A trecut acea zi în care trebuia să fiu contactat. Nimic, niciun semn. A mai trecut una. Am zis că omul are probleme și nu mi-am permis să îl sun, mai ales având în vedere funcția importantă pe care o are. A treia zi am luat atitudine, mi-am adus aminte că mi-a lăsat un număr de telefon, am sunat o dată, am sunat de două oră… am sunat de zece ori. Nu a răspuns.

Stabilisem o nouă întâlnire de la început, la o săptămână distanță de când i-am dat datele pentru a fi contactat. Locație, oră, totul era stabilit. Când, deodată, surpriză! Merg acolo, aștept vreo 30 de minute, dar nu vine. Am plecat, nu mai aveam timp de pierdut.

 

Azi, la exact două săptămâni de la acea întâlnire, ne-am întâlnit și am discutat problema, chiar am reușit să punem unele aspecte la punct (cu o întârziere foarte mare).

Care au fost motivele invocate de domnul Boss?

„Să vedeți că mi-am schimbat telefonul și nu v-am mai găsit numărul.”

„Am avut o problemă cu adresa de mail, am tot trimis mailuri și toată lumea mi-a zis că nu le-a primit.”

Cam acestea au fost argumentele aduse de către acest domn în apărarea sa. Am părut impertinent, dar l-am întrebat de ce nu mi-a răspuns când l-am sunat.

Răspunsul: „Să vedeți… nu am niciun apel de la dumneavoastră. Vă pot arăta!”

 

Am tăcut și m-am lăsat păgubaș. Mă bucur că am reușit să ajungem la o înțelegere. Trist e că aceasta presupune o altă întâlnire săptămâna viitoare. 😀

Acum aștept, poate reușesc și eu să îmi dau seama de unde are acest om atâta inspirație când caută scuze sau spune minciuni. 🙂

Lasă un răspuns