Curățarea de praf a laptopului – operațiune dificilă

Într-un service se poate curăța laptopul de praf. Aceasta este o operațiune de care are nevoie orice tip de laptop. Este bine să se efectueze de cel puțin două ori pe an și mai ales dacă laptopul are mai mult de doi ani vechime. Curățarea laptopului de praf se poate face în mod preventiv sau se poate face atunci când laptopul dă semne de oboseală ( de exemplu se închide singur aparent fără motiv).

 

Reparațiile la placa de bază sunt alte operațiuni care se pot efectua într-un service de laptopuri. Când se strică placa de bază de obicei laptopul moare complet. Pur și simplu descoperiți că nu mai pornește deloc. Dar, în afara cazului în care laptopul nu se mai aprinde deloc, mai există situații când se defectează doar anumite porturi de pe motherboard, și ne referim aici mai ales la porturi usb sau la rețea.

 

În general nu prea aveți cum să vă dați seama exact de prima dată că este placa de bază defectă, însă într-un service de laptopuri, specialiștii vor putea diagnostica imediat problema. Pentru o reparație la placa de bază tehnicienii din service vor efectua o operațiune specială specifică, foarte solicitantă și care necesită atenție sporită și dexteritate.

 

Este vorba despre reballing sau relipirea chipurilor pe probleme. Motherboard-ul se va curăța foarte bine cu ajutorul unor ultrasunete și se vor reface unele trasee care prezintă defecțiuni. Uneori poate fi nevoie de înlocuirea smd-urilor sau a tranzistorilor.

 

Dacă nu sunteți foarte familiarizat cu termenii tehnici nu este nevoie să vă bateți capul prea tare. Important este să intelegeți că într-un service de laptopuri, specialiștii vor face tot ceea ce se poate pentru a vă repara placa de bază cât mai bine, durabil și pentru costuri reduse.

 

În ceea ce priveste costurile, sigur că există o mulțime de service-uri care practică tarife diferite. Puteți întreba totuși încă de la început care este prețul pentru diagnosticare și reparație. Asta ca să nu vă treziți la final că prețul de reparație în service este peste așteptările dumneavoastră.
Oricum trebuie să știți că există acum multe service-uri de laptopuri care vă oferă diagnostic gratuit pentru problema pe care o intâmpinați. Pur și simplu duceți laptopul în service, iar constatarea se face în mod gratuit. Vi se transmite ce problemă are laptopul și cum se poate rezolva aceasta, ce operațiuni de reparație implică și care sunt costurile pentru acestea. Este indicat să alegeți un service de laptopuri care vă oferă garanție pentru reparația efectuată.

Lasă un răspuns