Cum se mai distrează copiii?

În ultimul timp mi-am pus niște întrebări foarte ciudate, dar asta nu contează. Acum vreau să vă prezint una dintre întrebările pe care mi le-am pus, una dintre cele mai ciudate, mai ales că nu prea am avut în ultimul treabă cu puști.

Astăzi încerc să îmi răspund întrbării „Cum se mai distrează copiii acum?”. Am încercat să trec dincolo de console, de jocurile de pe tablete sau calculator și să văd dacă mai ies în stradă să joace o miuță sau un șotron. Nu știu ce și cum să zic, dar răspunsul este cam dezamăgitor, puțini copiii se mai joacă așa cum ne jucam noi odată (abia acum îmi dau seama cât de bătrân sunt). Singurul lucru pe care îl fac puștii să se distreze și îl făceam și noi (acum mult, mult timp) este urmăritul de desene animate. Poate lumea desenelor animate dă frâu liber imaginației copiilor, de aceea rămân mereu la modă, deși s-a schimbat de mult moda lui Tom și Jerry, acum sunt la modă Transformers, acei roboți care au și o serie de filme dedicată.

Am aruncat o privire pe o listă cu desenele animate la care se uită puștii și am descoperit unul destul de interesant, mai ales prin poveste, Să-nceapă aventura, care în engleză poartă numele de Adventure Time with Finn and Jake. E destul de clar, din titlu ne dăm seama că este vorba despre Finn și Jake, Finn fiind un copil singuratic pe care nu îl lua nimeni în seamă, iar Jake era singurul prieten al lui Finn, fiind un câine. După un timp Jake moare, iar Finn intră într-o depresie puternică, încercând să își ia viața cu o supradoză. Ironia sorții face ca acesta să nu moară și să rămână în spital într-o comă adâncă, din care nu se va trezi niciodată. El rămâne într-o lume fantastică, unde este alături de Jake, prietenul său loial.

Firul poveștii e destul de amuzant, uneori ți-ai putea pune întrebări legate de modul în care îi percep copiii pe Finn și Jake și cum ar putea transpune acea lume fantastică în plan real.

Aventurile lui Finn și Jake se învârt în jurul altor personaje, precum Împăratul Gheții, Marceline, Prințesa Gumiță, Domnița Unicubeu, Trompiță, Fiona și mulți alții, despre care dacă vreți să aflați mai multe ar fi bine să urmăriți câteva episoade, eu zic că niciodată nu suntem prea bătrâni pentru a ne uita la desene animate, iar un episod cu Finn și Jake în rolul principal e un mod bun de a te relaxa.

 

Puștii români nu prea au avut parte la momentul lansării de Să-nceapă aventura, acesta având loc în 2007, iar momentul lansării în România a desenului cu Finn și Jake fiind în 2011, dar niciodată nu e prea târziu.

 

Cel mai interesant, dacă tot vorbesc despre cum se distrează copiii, e că am găsit și jocuri cu Finn și Jake, nu toate respectă povestea din desene, dar sunt interesante și inspiraționale, dar și amuzante.

Mi-au plăcut și jocurile și desenele animate cu Finn și Jake, așa că vi le recomand și vouă: www.xjocuri.com/jocuri-cu-finn-si-jake.html. Poate vi se va părea nebunesc, dar fiecare-și are momentele de copilăreală, zic eu.

Gameplay plăcut!

Lasă un răspuns