Cum să-ți descoperi prietenii mediocri

Sunt momente în care trebuie să te apuci să faci curat în lista de prieteni de pe Facebook, pe unii îi apucă foarte des această nebunie de a-i selecta și șterge pe cei inutili din listă, chiar se și laudă prin postări pline de expresivitate și mândrie prin care îi amenință pe cei cu care nu au discutat sau nu au interacționat vreodată că vor fi șterși din listă.

 

Nimic mai simplu acum, dacă vrei să îi găsești pe prietenii mediocri, pe cei mai limitați, plictisiți, distruși, nu trebui decât să îi cauți pe cei care distribuie poze de la tot felul de concursuri obscure, care-ți cer pe lângă asta să mai dai like la nu știu ce și la nu știu ce altceva, apoi să îți etichetezi alți 100 de prieteni în comentarii și să mai distribui pe nu știu unde.

Zilele acestea parcă au înnebunit toți cei care sunt în căutare de likeuri, mai ales paginile false ale unor artiști, am văzut aceeași poză cu un Samsung distribuită pe vreo 3-4 grupuri diferite cu mesaje diferite. Aceiași pași idioți ce trebuie îndepliniți, aceiași idioți care distribuie și îi respectă.

Spre fericirea mea, am fost privat de astfel de postări, dar am dat de ele cu ajutorul unor prieteni care scriau exasperați de cât de mult s-au răspândit acestea și de cât de naivi sunt cei care le distribuie. O mică privire aruncată asupra acestor postări clarifică repede exasperarea unora, de exemplu, o pagină falsă a artistei Andra Măruță a adunat la o astfel de postare nici mai mult nici mai puțin de 120.000 de likeuri și peste 180.000 de distribuiri, cam astea erau cifrele adunate de către această postare în vreo 30 de ore (până la momentul redactării acestui articol).

 

Așa că, fără alte complicații, un prim pas către identificarea prietenilor mediocri și fomiști din listă este descoperirea unor postări de acest fel prin cronologiile lor, cu siguranță veți găsi câțiva și veți face curat: concursuri peste concursuri, care mai de care mai atractive, poți câștiga de la papuci până la telefoane și… poate mașini, în curând, depinde de cât de inventivi vor fi creatorii acestor falsuri ordinare care știu să profite în mod adecvat de prostia unora. Ce să vă zic, felicitări, băieți!

Lasă un răspuns