Cum să crești piața certificatelor SSL?

Anunțul prin care Google a făcut cunoscut webmasterilor faptul că folosirea unei conexiuni securizate pentru siteuri (HTTPS) este un factor de ranking a făcut piața certificatelor SSL să sară în aer.

Până atunci certificatele SSL nu erau achiziționate decât în cazul în care era necesară criptarea datelor, logarea în anumite aplicații, zone ale siteurilor în care se furnizau „informații sensibile” și așa mai departe.

 

Acum, după ce Google a anunțat faptul că dă un pișcot în SERP celor care au conexiuni securizate, toți au început să își cumpere certificate SSL și să treacă la conexiuni securizate.

Subiectul este larg discutat între oamenii din domeniu, iar părerile sunt împărțite, sunt unii care spun că SSL-ul e bun în orice caz, chiar dacă scrii despre șosete și intră oamenii doar să se informeze despre ce șosete se mai poartă și ce șosete au fost lansate în ultima lună, chiar dacă ai un magazin online de șosete și utilizatorii își dau datele cardurilor pe siteul tău pentru a plăti, dar sunt și alții care spun că nu ai nevoie de certificat SSL pentru orice site, acesta trebuie folosit doar acolo unde este necesar, nu are rost să treci la o conexiune criptată dacă situația nu o cere.

 

Acum văd bloggeri care au conexiuni HTTPS și siteuri de jocuri pentru copiii care, la fel, au conexiuni securizate.

Nu văd importanța unei conexiuni securizat decât în situațiile în care e nevoie, nu cred că trebuie să trec la o conexiune HTTPS pe blogul acesta, nu cred că îi pasă cuiva că dumneavoastră în acest moment citiți această postare și că mai veți merge către nu știu ce link către un alt articol de pe blog.

 

Știrea pe care a dat-o Google nu o văd decât ca o mișcare de marketing prin care a vrut să crească piața certificatelor SSL. să le mai dea ceva de mâncare și firmelor care vând certificate de securitate, și se pare că proștii au mâncat momeala și deja le bagă o mulțime de bani în buzunare firmelor de acest fel.
Aștept articolele din partea bloggerilor care au trecut pe HTTPS, să văd marele boost din SERP din urma trecerii la conexiunea securizată.

Google, felicitări! Ai reușit să crești piața certificatelor SSL doar printr-o știre prin care le-ai dat iluzii naivilor. Interesant, mai așteptăm și altă dată știri de acest gen, să vedem cum acționează webmasterii conduși de spiritul de turmă.

Lasă un răspuns