Cum să alegi o pompă submersibilă?

Alegerea unei pompe submerisibile este un proces destul de minuțios, de mare importanță, mai ales când sunteți dependenți de pompele submerisibile. Așadar, trebuie să știți ce pompă corespunde nevoilor dumneavoastră: puterea ei, pentru ce tip de apă este construită, debitul pe o anumită perioadă de timp și așa mai departe.

 

În continuare vă vom prezenta câțiva pași simpli de care trebuie să țineți cont în momentul în care alegeți o pompă submersibilă. Sunt indicații generale, astfel încât să faceți o alegere cât mai bună, potrivită nevoilor dumneavoastră. Totuși, vă recomandăm să contactați un specialist pentru a stabili cu exactitate de ce pompă aveți nevoie.

 

Să o luăm sistematic și să vedem pașii necesari pentru alegerea unei pompe submersibile:

 

  1. Stabilește pentru ce vei folosi pompa submersibilă: apă menajeră, dejecții, apă curată? Trebuie să știi că pentru apa curata este de ajuns o pompă submersibilă mică, nefiind nevoie de o capacitate foarte mare de pompare, important este ca debitul să corespundă consumului. Pe de altă parte, pompele submersibile pentru apă menajeră sau dejecții trebuie să fie foarte puternice și de dimensiuni considerabile.
  2. Producătorii măsoară capacitatea pompelor în litri per minut sau metri cubi per oră. Stabilește de ce debit ai nevoie și cumpără o pompă puțin mai puternică decât ai nevoie, oricând ar putea apărea creșteri ale necesarului de apă pompată și s-ar putea să fii nevoit să înlocuiești pompa submerisbilă dacă aceasta nu face față cererii.
  3. Verifică cu atenție materialul din care este construită pompa submersibilă. Având în vedere faptul că aceasta va sta într-un mediu extrem de anevoios, trebuie să alegeți o pompă construită dintr-un material durabil, de calitate și, cel mai important, rezistent la coroziune. Experiența ne-a arătat că cele mai bune sunt aceste pompe submersibile inox Italia, pe care vi le recomandăm și dumneavoastră.Le-am ales pe acestea datorită materialului din care sunt construite, dar și pentru că au finisaje de calitate bună.
  4. Verifică lungimea cablului de alimentare de care ai nevoie, nu este o problemă dacă acesta este prea lung, adevăratele probleme apar atunci când acesta este prea scurt, așa că măsoară de 10 ori și fă o singură alegere, cea mai bună!
  5. Compară accesoriile și caracteristicile. Poți găsi plusuri, poți găsi minusuri, poți găsi dotări inutile. Spre exemplu, nu toate pompele au un sistem care detectează automat nivelul apei și declanșează atunci când ajung la un anumit nivel.
  6. Compară prețurile și verifică ofertele. Am ajuns la bani, partea cea mai importantă, am spune. Prețurile pompelor pornesc de la 100-200 de lei și pot depăși 1000 de lei. Nu te zgârci și investește într-o pomă de calitate, altfel s-ar putea ca una ieftină să nu țină prea mult.
  7. Verifică înălțimea maximă de pompare, să fie corespunzătoare nevoilor tale. O pompă care este plasată la o adâncime mai mare decât înălțimea maximă precizată de către producător ori nu funcționează în parametri normali ori nu funcționează deloc.
  8. Verifică perioada de garanție. Aceasta poate varia pentru pompele submersibile de la 3 luni la câțiva ani. De asemeni, este important să alegi o pompă construiă de către un producător cunoscut, apreciat, evită companiile cu nume dubioase, ce par fakeuri.

 

Acum, după ce ți-am prezentat pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru alegerea unei pompe submersibile nu îți rămâne decât să mai verifici o dată ofertele din magazine și să faci alegerea perfectă.

Succes!

Lasă un răspuns