Cu mașina personală în vacanță

E perioada în care mai toată lumea e în vacanță. Românii au o mare problemă, să spunem așa, nu pleacă în vacanță fără mașina personală, nu contează dacă își petrec sejurul în România sau într-o altă țară, dacă este posibil își iau mașina cu ei.

Aici e un mare defect al românilor. Avem șansa să îi vedem plângându-se la știri din alte țări că mașinile le-au fost distruse de huligani ori că le-au fost furate ori că au fost luate de către apă, avem cazurile din această vară din Bulgaria, spre exemplu.

Multora le este greu să înțeleagă că plecatul în vacanță cu mașina personală înseamnă o adevărată aventură și, deși la prima vedere, pare o economie de bani pentru că nu dai banii pe taxiuri și pe inchirieri de mașini, dar nu e deloc așa, de fapt.

Pe lângă multele riscuri la care te expui: distrugerea sau avariera mașinii pentru că nu ai parcat-o într-un loc supravegheat, avarierea ei și transportarea înapoi pe platformă și multe altele, plecarea cu mașina personală în vacanță e un stres în plus, până la urmă ești în vacanță și nu are rost să îți mai iei niște probleme după tine, atât timp cât poți scăpa de griji mult mai simplu. Spre exemplu, poți apela la taxiuri. Unii spun că e riscant, dar dacă te uiți pe Internet dinainte și vezi ce companii sunt cu probleme în zonă, verifici cu atenție aprecierile companiilor din zonă, nu ai cum să ai probleme. O altă soluție pentru a evita deplasarea cu mașina personală în vacanță, soluție care o prefer și eu, este închierea unei mașini pentru perioada vacanței. E mult mai practic și am constat că și mult mai ieftin, dar și mai relaxant, scapi de un stres inutil și te poți deplasa unde vrei pentru un preț destul de mic, spun eu. Prefer să caut o companie de inchirieri masini și  să îmi închiriez o mașină dinainte, mai ales pentru că știu că mă așteaptă la aeroport un reprezentant al firmei cu mașina, iar dacă plătesc dinainte mai am și o reducere destul de consistentă în cele mai multe cazuri. Spre exemplu, în această vară am preferat să merg în Grecia și am închiriat o mașină Toyota. Pentru că am plătit anticipat am avut o reducere de 20% din suma finală, am fost așteptat la aeroport de către un reprezentant al firmei care mi-a înmânat cheile și am semnat și contractul de închiriere și am fost întrebat și despre predarea mașinii, bineînțeles că am preferat să o predau tot în aeroport, iar în ziua plecării am fost așteptat de către un reprezentant al firmei căruia i-am predat mașina. Totul a fost în regulă și am fost mulțumit de serviciile celor de la compania de închieri mașini și, în final, m-am distrat în vacanță și am avut și o mașină să merg pe unde am vrut, nu am depins de nimeni.

Un comentariu la „Cu mașina personală în vacanță”

Lasă un răspuns