Criză de securitate?

Problema scurgerii de informații realizate prin intermediul lui Traian Băsescu e privită drept o problemă de către societatea internațională și imaginea României are de pierdut din nou pe plan internațional din cauza acestui scandal, trat de unii drept o criză de securitate, chiar o problemă de securitate serioasă care ar putea stârni probleme importantă, ar putea fi un precedent și s-ar putea să vedem cazuri asemănătoare din ce în ce mai des.

Nu doar Turcescu a fost agent sub acoperire, ci și Ponta! Oau! Diferența e că Robert Turcescu a recunoscut de bună voi, iar Victor Ponta a fost descoperit de către Traian Băsescu, acesta din urmă fiind un erou al poporului român, cel care are curajul de a se luptă cu justiția doar pentru a prezenta adevărul poporului pe care l-a condus (și încă-l mai conduce vreo câteva săptămâni).

 

O prostie! Băsescu s-a folosit de niște lacune legislative pentru a continua un jeg de atac la persoană. Nu îl susține pe Mickey Mouse, dar vreau o politică fără astfel de mizerii. Discursuri civilizate, discuții fără atacuri la persoană. fără laude și fără să arate cu degetul pe nimeni. Suntem departe de așa ceva, chiar pare că totul se adâncește și mai tare și că toată lumea se îndreaptă către scandal, către atacuri și certuri mizerabile. 🙂 Iar ceea ce a făcut Băsescu tot aici intră, același lucru pe care l-a făcut (într-un alt fel) și Macovei și Dan Diaconescu și mai cine știe cine.

 

E jalnic să vezi asemenea măscărici certându-se. Acum, nu e neapărat o problemă că se ceartă niște fraieri, dar problema este că aceste certuri ne afectează pe noi pe plan internațional. În legislație scrie clar că nu ai cum să fii magistrat și membru al vreunui serviciu secret. SIE ne arată că nu-i pasă de o asemenea legislație și spune că regulamentul lor interior din acea perioadă le permitea să recruteze pe oricine. Ah, da. Lege doar pentru unii, pentru alții mai puțin. E în joc securitatea țării și a cetățenilor din ea, dar asta nu le permite să treacă peste orice lege. Asta înseamnă că ei sunt un serviciu despotic care își permite să facă orice, or nu trebuie să fie deloc așa într-o democrație, iar de aici pornesc și controversele și temerile societății internaționale. Am putea spune, oare, că suntem conduși de serviciile secrete, iar președintele este ales în funcție de „preferințele” dictate de către aceste servicii? E o temă de reflecție bună și rezultatele s-ar putea să ne mire. Pornim de la cei care au condus țara în ultimii ani. Ok. Ce legături au avut aceștia cu serviciile secrete și ce rol au avut în perioada comunistă?

Acum înțelegeți de ce suntem priviți cum suntem priviți de către societatea internațională? Nu vi se oare și vouă că nu este ceva în regulă cu sistemul politic din România?

 

Cert e că ne aflăm în mijlocul unei crize de securitate, iar aceasta ar putea constitui un precedent pentru a da liber și altora să face dezvăluiri asemănătoare. Nu suntem altceva decât niște turnători, comunismul a dispărut, dar noi tot turnători am rămas.

Trist. Acest scenariu îmi aduce aminte de cartea lui Dan Brown, Conspirația. Numai acolo este un scenariu asemănător, poate aceasta e o carte de căpâtâi pentru politicienii români. 🙂

Lasă un răspuns