Conspirația HexiPharma

Subiectul a ajuns dezinfectanților diluați a ajuns în centrul atenției publice imediat după ce jurnaliștii au făcut primele dezvăluiri. Dacă și până atunci situația era complicată și nu se putea înțelege prea mult, dosarul fiind clasificat pe perioada anchetei, acum s-a ajuns într-un alt punct critic, patronul acestei companii a suferit un accident de mașină.

Speculațiile și scenariile par rupte din filme, unii cred că acesta ar fi fost omorât de către serviciile secrete, alții zic că el și-ar fi înscenat moartea pentru a fugi din țară.

 

Cei care anchetează cazul merg pe două principale ipoteze: accident sau sinucidere. Presa nu prea a discutat despre aceste două ipoteze pentru că sunt banale și nu ar fi atras nici într-o mie de ani prostime care să îi citească sau să îi urmărească, așa că s-a bătut (și probabil se va mai bate mult timp de acum încolo) monedă pe tot felul de fantezii, povești horror.

 

Politicienii au intervenit repede în poveste și au cerut anchetarea cazului de către serviciile secrete, pentru a fi stabilit cu exactitate filmul poveștii, pentru a elimina orice dubiu. Asta a aprins și mai mult spiritele, serviciile secrete având o imagine tot mai proastă în ultimii după toate scandalurile în care au fost implicate și după toate acuzațiile care le-au fost aduse, înaintându-se și mai mult ideea unei încercări de a mușamaliza totul.

 

Este ciudat cum mereu în perioada alegerilor se întâmplă incidente care atrag toată atenția presei și, implicit, a publicului, de exemplu, în 2004 am avut cazul Bivolaru (pentru a da unul extrem de cunoscut). Interesant este că până acum fiecare scandal avea un vădit scop politic, era un joc din care cineva cu siguranță ieșea câștigător, una dintre tabere mereu era pe o poziție mai avantajoasă. De această dată, din această „conspirație”, nu prea e clar cine are de câștigat, în orice direcție s-ar îndrepta toată această întâmplare, fiecare tabără are mai multe de pierdut decât de câștigat.

Lasă un răspuns