Condițiile pentru obținerea permisului de conducere, tot mai aspre

Scandalurile legate de obținerea permiselor de conducere nu au fost deloc un subiect neglijat de discuții în presă în ultimii ani. Pornind de la cazurile în care au fost găsiți șoferi care nu știau să scrie și să citească, dar obținuseră fără probleme permisul de conducere și până la instructori aflați în situații asemănătoare, acum am putea asista la stoparea acestor probleme.

Un proiect de lege propune ca persoanele care doresc să obțină permisul de conducere să aibă minimum 10 clase absolvite. Setarea unui nivel minim de educație pentru a obține permisul de conducere ar putea fi un criteriu în plus pentru a ne scăpa de „bizonii” din trafic, niciodată nelipsiți de pe străzile țării noastre, din păcate.

De această lege nu sunt vizați doar cei care doresc să obțină permisul de conducere, ci și instructorii auto. Aceștia riscă să își piardă autorizația dacă promovabilitatea la examene (atât la cel scris, cât și la traseu) este sub 50%.

Pe lângă aceasta, se dorește impunerea unor măsuri mai stricte în ceea ce privește înregistrarea probei practice, fiind propusă utilizarea mai multor camere care să înregistreze examenul, dar și înregistrarea audio a examenului. Aceste măsuri vin în ajutorul celor care doresc să conteste rezultatele evaluării.

 

Rezultatele unei astfel de legi ar putea avea un efect foarte benefic pe termen lung. Bineînțeles, în pas cu legea vor apărea și cei care vor încerca să fugă de ea și vor utiliza tehnici tot mai ingenioase pentru a o fenta.

Lasă un răspuns